• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

Projekti - UO za društvene djelatnosti i obrazovanje

„UZ POTPORU SVE JE MOGUĆE, FAZA III“

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Svjesni činjenice kako odgojno-obrazovni sustav mora omogućiti kvalitetno obrazovanje, te stjecanje znanja, vještina i kompetencija potrebnih za zapošljavanje, društvenu uključenost, aktivno građanstvo i osobno ostvarenje, Bjelovarsko–bilogorska županija prijavila je u 2017. godini projekt „Uz potporu sve je moguće, faza III“ na javni poziv Europskog socijalnog fonda „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 01. rujna 2017. godine za navedeni projekt u trajanju 48 mjeseci, odnosno 4 godine. Bjelovarsko-bilogorska županija kao prijavitelj projekta isti sufinancira sa iznosom 5%, odnosno 489.259,44 kn, a 15 osnovnih i 6 srednjih škola sudjeluju kao partneri.

Posrednička tijela u provedbi projekta su Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Putem projekta „Uz potporu sve je moguće, faza III“ vrijednog 9.785.188,80 kn (od čega su 9.295.929,36 kn bespovratna sredstva), osigurano je 54 pomoćnika i stručno komunikacijskih posrednik za 58 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Bjelovarsko–bilogorske županije kroz 4 godine. Učenici s teškoćama u razvoju predstavljaju posebno ranjivu skupinu djece i mladih ljudi, a njihovo osnaživanje zahtijeva  dodatne i specifične mehanizme. Stoga je Bjelovarsko-bilogorska županija, putem navedenog projekta, omogućila učenicima koji imaju znatne razvojne teškoće, da se uz rehabilitacijsku i stručnu profesionalnu potporu uspješno uključe u sustav odgoja i obrazovanja u sredini u kojoj žive.

Poboljšanje u postizanju odgojno-obrazovnog uspjeha, uspješnija socijalizacija i emocionalno funkcioniranje, kao i napredak u razvoju vještina i sposobnosti učenika s teškoćama u razvoju u njihovoj sredini, izjednačava njihove mogućnosti za potpuno uključivanje i osposobljava ih za samostalan život i rad.


Osnovne škole partneri na projektu:
1. OŠ Slavka Kolara Hercegovac
2. OŠ Mate Lovraka Veliki Grđevac
3. OŠ Garešnica
4. OŠ Velika Pisanica
5. OŠ Rovišće
6. OŠ Veliko Trojstvo
7. OŠ Štefanje
8. OŠ Đulovac
9. OŠ Ivanska
10. OŠ I.N.Jemeršića Grubišno Polje
11. OŠ Vladimira Nazora Daruvar
12. OŠ Čazma
13. ČOŠ J. A. Komenskog Daruvar
14. ČOŠ J. R. Končanica
15. OŠ Mirka Pereša Kapela


Srednje škole partneri na projektu:
1. Tehnička škola Daruvar
2. Srednja škola Čazma
3. Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar
4. Srednja škola „August Šenoa“ Garešnica
5. Obrtnička škola Bjelovar
6. Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar

 

BBŽ

 

   Povratak na sve projekte