• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Svibanj
26

Bjelovarske stolnotenisačice i dalje u vrhu hrvatskog stolnog tenisa

Ženska seniorska ekipa Stolnoteniskog kluba Bjelovar, u drugom dijelu prvenstva, na drugom je mjesto ljestvice 1. Hrvatske stolnoteniske lige.

Očekuje ih još završnica, u kojoj će se susresti s stolnotenisačicama HASTK Mladost Iskon, koje predvodi reprezentativka Tamara Boroš.
No prije toga, najboljim bjelovarskih stolnotenisačicama na ovim iznimnim uspjesima čestitao je  župan Miroslav Čačija, zamjenik župana Alen Baščevan i pročelnica UPravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Andrea Prugovečki  Klepac.
            Na prijamu kod župana, Stolnoteniski klub Bjelovar predstavljala je najjača postava – Andrea Bobetić, Sunčica Vugrince, Lorena Orlić, i Martina Brkić, te sportski direktor Kluba Ratko Kovačić i trener Marinko Ban.
            Uz visoki plasman Kluba, Andrea Bobetić najbolja je igračica prvenstva. Njoj uz bok stoji i Sunčica Vugrinec koja također ima odličan omjer pobjeda i odigranih mečeva unatoč ozljedi koju je zadobila već u prvom kolu. Najveći napredak u juniorskoj konkurenciji ostvarila je Lorena Orlić, koja ravnopravno sudjeluje u seniorskom prvoligaškom natjecanju. Ženski Stolnoteniski klub Bjelovar proglašen je Najboljom ženskom sportskom ekipom u 2009. godini u Gradu Bjelovaru i Županiji, a ukupno gledajući mušku i žensku konkurenciju nalazi se na drugom mjestu.
            Juniorke Lorena Orlić i Martina Brkić postigle su niz zapaženih rezultata na nacionalnim i međunarodnim turnirima, i obje su među 15 najboljih juniorki na rang listi Hrvatskog stolnoteniskog saveza. Lorena Orlić trenutno je najveća mlada stolnoteniska nada u Regiji u svojoj kategoriji.
            S više nego odličnim rezultatima upoznali su župana Čačiju i njegove suradnike, no i s problemima u financiranju. Naime, ovaj Stolnoteniski klub vrhunske rezultate postiže s iznimno malim proračunskim sredstvima u odnosu na druge sportove, tako da im je nužna financijska pomoć.  Kako bi uspjeli pokriti troškove do kraja ove sezone, Županija će, rečeno je na prijamu, za ženski Stolnoteniski klub izdvojiti 30 tisuća kuna. 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a