Korisni linkovi
Bjelovarsko-bilogorska županija
BBŽ

Europske integracije

Članstva i programi

Bjelovarsko-bilogorska županija kao članica Instituta Regija Europe u travnju 2008. godine organizirala je „Cafe d' Europe“, na kojem su osim predstavnika Instituta nazočili i predstavnici Europske komisije, predstavnici Ureda za vanjsku trgovinu Republike Austrije u Republici Hrvatskoj, predstavnici ministarstava, predstavnici susjednih nam županija, kao i ostali zainteresirani građani Bjelovarsko-bilogorske županije.
 

Institut regija Europe (IRE)

Institut regija Europe (IRE)
http://www.ire.or.at/

Institut regija Europe (IRE) je ekonomska i znanstvena institucija sa sjedištem u Salzburgu i dio je privatne fundacije Instituta regija Europe koja je osnovana u jesen 2004. godine. Cilj uključivanja u ovu instituciju je promicanje međuregionalne suradnje na poslovnom, kulturnom i znanstveno-istraživačkom planu, pokretanje regionalnih inicijativa i razmjena iskustava na aktualnim društvenim i gospodarskim pitanjima. Bjelovarsko-bilogorska županija kao članica Instituta Regija Europe u travnju 2008. godine organizirala je „Cafe d' Europe“, na kojem su osim predstavnika Instituta nazočili i predstavnici Europske komisije, predstavnici Ureda za vanjsku trgovinu Republike Austrije u Republici Hrvatskoj, predstavnici ministarstava, predstavnici susjednih nam županija, kao i ostali zainteresirani građani Bjelovarsko-bilogorske županije.
   
   
Hrvatska zajednica županija


Hrvatska zajednica županija
http://www.pgz.hr/HZZ/

Inicijativa za osnivanje nacionalne udruge (zajednice) hrvatskih županija potakla je iz Primorsko-goranske županije još 2001. godine, zbog želje za uspostavljanjem institucionalne suradnje hrvatskih županija, osobito novih zakonskih rješenja. Sporazumu o osnivanju Hrvatske zajednice županija prvotno je pristupilo jedanaest županija, a konstituirajuće zasjedanje Skupštine Zajednice održano je 16. svibnja 2003. godine u Osijeku. Bjelovarsko-bilogorska županija pristupila je Hrvatskoj zajednici županija u svibnju 2004. godine, a župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs obnašao je neko vrijeme i funkciju predsjednika zajednice.