• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Lipanj
24

ŽUPAN MARUŠIĆ: OD JESENI ĆE DJECA VJEŽBATI U NOVOJ SPORTSKOJ DVORANI U VELIKOJ PISANICI

Župan Marko Marušić sudjelovao je na obilježavanju Dana općine Velika Pisanica i župe Presvetog Srca Isusova. Riječ je o najduljoj općini u Republici Hrvatskoj, jednoj od manjih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji s oko 1300 stanovnika, a poznata je i po velikom broju nacionalnih manjina koje ondje žive.

- Kad je riječ o ovoj općini mi smo kao županija 6,5 milijuna kuna svojih vlastitih sredstava u prošloj i ovoj godini uložili u završetak prve faze sportske dvorane, kako bi djeca od jeseni konačno nastavu tjelesnog odgoja mogla imati u primjerenim uvjetima – istaknuo je župan Marušić. Dodao je kako županija nastoji pomoći i u unaprjeđenju cestovne infrastrukture, pa će Županijska uprava za ceste u idućoj godini nastaviti asfaltiranje ceste na dionici Polum-Bačkovica u duljini od 1300 metara, isto onoliko koliko će ove godine financirati i asfaltirati sama općina.
Uz to, asfaltira se i nešto više od kilometar ceste između V. Pisanice i V. Grđevca, a ŽUC će na toj dionici financirati sanaciju drvenog mosta.
Zadovoljan završetkom prve faze sportske dvorane u sklopu osnovne škole je i načelnik općine Fredi Pali. Istaknuo je da je riječ o projektu koji je započeo još za vrijeme župana Miroslava Čačije, prije više od 10 godina.
- Marko se nosi s teškim zadatkom. Župane, hvala na dovršetku dvorane. Veseli me da će djeca konačno od jeseni imati tjelesni odgoj u dvorani i da će koš za košarku u društvenom domu konačno otići u povijest – kazao je Pali dodajući kako ga veseli što kao općina imaju odličnu suradnju s Bjelovarsko-bilogorskom županijom i Gradom Bjelovarom.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a