• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

Projekti - UO za gospodarski razvoj i komunalne djelatnosti

Projekti koji se provode u Upravnom odjelu

Pregled projekata koji se provode u Upravnom odjelu za gospodarstvo, obrtništvo i fondove EU

Bjelovarsko-bilogorska županija sudjeluje kao partner u provedbi projekta „Reach out“. Nositelj projekta je Zadarska županija, dok su ostali partneri Razvojna agencija Zadarske županije, udruge „Svjetlo“ iz Zadra, te Društvo za pomoć MRO iz Bjelovara, kao i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni uredi Zadar i Bjelovar.

Projekt se sufinancira u sklopu IV komponente IPA programa, Razvoj ljudskih potencijala, čija je ukupna vrijednost 213.231, 00 EUR, te se počeo provoditi 1. rujna 2013. godine u trajanju od 20 mjeseci.

Cilj projekta je, koji će se provoditi kroz 20 mjeseci u Bjelovarsko-bilogorskoj te Zadarskoj županiji, doprinijeti integraciji osoba na tržištu rada, koje su nezaposlene duže od 5 godina njihovim osposobljavanjem za radne asistente za osobe s intelektualnim poteškoćama, što je ujedno i jedno od najvažnijih projektnih aktivnosti. Doprinos ove aktivnosti je bolje socijalno uključivanje osoba s intelektualnim poteškoćama, te podizanju svijesti poslodavaca o mogućnostima radnog angažmana takvih osoba. Isto tako, projektom se podiže i svijest obitelji čiji član ima intelektualne poteškoće o opasnostima od socijalne isključenosti, te potrebitosti njihovog boljeg uključivanja u život zajednice.

Projekt „Reach out“ nastavak je uspješnog projekta „Work out“, sufinanciran u sklopu IV komponente IPA programa, Razvoj ljudskih potencijala, s Bjelovarsko-bilogorskom županijom kao nositeljem. Projekt „Work out“ provodio se u razdoblju od prosinca 2010. do prosinca 2011. godine na području Bjelovarsko-bilogorske te Zadarske županije koji je svojim aktivnostima nastajao doprinijeti boljem uključivanju osoba s intelektualnim poteškoćama u život zajednice, kao i senzibilizaciji društva za potrebe ciljne skupine. Dionici projekta „Work out“ nastavili su svoju suradnju u projektu „Reach out“.

Bjelovarsko-bilogorska županija sudjeluje kao partner na projektu Instruktažnog centra, ustanove za obrazovanje odraslih, iz Križevaca. Naziv projekta, koji će se provoditi do svibnja 2015. godine, to jest kroz 18 mjeseci, je „Razvoj ljudskih potencijala u svrhu povećanja upotrebe solarne energije“. Ukupan iznos prihvatljivih troškova je 175.267,71 EUR, od čega Europska unija financira 160.086,87 EUR odnosno 91,33%. U realizaciji projekta osim Bjelovarsko-bilogorske županije kao partnera i Istruktažnog centra, ustanove za obrazovanje odraslih, kao nositelja, sudjeluju i Koprivničko-križevačka županija, te Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Bjelovar i Križevci k.

Cilj projekta je poticanje rasta zapošljavanja koji će se ostvariti edukacijom o solarnoj energiji. Instruktažni centar će osmisliti dva nova programa – montažer solarnih fotonaponskih i toplinskih sustava, kojima će se 20 dugotrajno nezaposlene osobe s područja Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije omogućiti dodatno obrazovanje kroz 120 sati teoretske i praktične edukacije. Projektom se predviđa kupnja opreme u vrijednosti od 17.000,00 EUR, kako bi se nastavila edukacija o obnovljivoj solarnoj energiji i po završetku projekta.


Projekt „Reach out“BBŽ   Razvoj ljudskih potencijala

   Povratak na sve projekte