• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

Projekti - UO za društvene djelatnosti i obrazovanje

„Školski obrok za sve“ - Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2018.-2019.)

Projekt sufinancira Europska unija iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije

Djeca i mladi prepoznati su kao jedna od četiri velike skupine u najvećem riziku od siromaštva. U doba ekonomske krize djeca postaju posebno osjetljiva populacija s obzirom na to da se javlja povećan rizik od siromaštva obitelji i smanjivanje javnih izdataka. Zbog toga djeca koja žive u uvjetima siromaštva i u riziku su od socijalne isključenosti, posebno ovise o javnim i državnim politikama koje im trebaju omogućiti pristup društvenim resursima.
Bjelovarsko-bilogorska županija prijavila je projekt Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2018.-2019.) za sredstva Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Vrijednost projekta je 1.498.232,18 kn, a vrijeme trajanja 10 mjeseci.
Projektom je osiguran obrok za 1.474 učenika polaznika 21 osnovnih škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Ovim projektom se kroz partnerstvo Bjelovarsko-bilogorske županije i škola želi osigurati djeci polaznicima osnovnih škola, a koja su članovi socijalno ugroženih obitelji prehranu tijekom boravka u školi, te im na taj način unaprijediti kvalitetu života.

BBŽ

   Povratak na sve projekte