• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

Savjet mladih

2020.
Svibanj
14

PROGRAM RADA Savjeta mladih Bjelovarsko-bilogorske županije za 2020. godinu


Program rada Savjeta mladih Bjelovarsko-bilogorske županije (u daljnjem tekstu: Program) temelji se na Zakonu o savjetima mladih i Odluci o osnivanju Savjeta mladih Bjelovarsko-bilogorske županije.
Ovim Programom rada određuju se načela, smjernice i područja djelovanja te se utvrđuju programske i druge aktivnosti Savjeta za 2020. godinu.
Savjet mladih Bjelovarsko-bilogorske županije u svome radu ustrajat će u tome da se sustavno unaprijedi stanje velikog broja djelatnosti koje su u sferi interesa mladih ljudi
Zbog pronalaženja najboljih rješenja u provedbi politike prema mladima i za mlade, Savjet će organizirati edukacije, okrugle stolove, stručne rasprave, konferencije, kongrese i tribine, prvenstveno zbog osposobljavanja članova Savjeta za kreiranje politike mladih, te uspostavljanju partnerskih odnosa između županijske vlasti i Savjeta.
Savjet će pokušati utvrditi načine na koje je moguće postići učešće mladih ljudi u društvu i rješavati potrebe mladih u kontekstu njihovog razvoja.
Mladi imaju jedinstvenu priliku da svojim iskustvom daju doprinos u postupku prepoznavanja problema i pronalaženja rješenja istih, naravno u suradnji s iskusnijim i starijim kolegama i organizacijama civilnoga društva.
Program je namijenjen mladima, dobnoj skupini od 15 do 29 godina.  Mladima kao društvenoj skupini su zajedničke stvarne i pripisane socijalne značajke, koje određuju njihovu društvenu ulogu, a posljedica toga je nedovoljna integracija mladih u ukupan društveni život.
Opći cilj Nacionalnog programa za mlade, a tako i Programa savjeta mladih Bjelovarsko-bilogorske županije je unapređenje ukupnih aktivnosti tijela javne uprave i javnih ustanova koje svojim djelokrugom i nadležnostima pridonose rješavanju potreba mladih te podizanju kvalitete njihova života.
Savjet mladih Bjelovarsko-bilogorske županije djeluje na području Bjelovarsko-bilogorske županije  i za mlade svoje županije osmišljava plan i program aktivnosti.

  Dokumenti za download
Dodano: 14. 05. 2020.
   Povratak na sve vijesti - Savjet mladih