• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Listopad
6

1. SREDNJOEUROPSKI PODUZETNIČKI FORUM

U organizaciji Međunarodnog instituta poduzetništva i Studentskog poduzetničkog inkubatora Sveučilišta u Zagrebu te u partnerstvu s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, u Daruvarskim toplicama održan je prvi Srednjoeuropski poduzetnički forum i četvrti Okrugli stol.

U sklopu foruma održana su brojna i zanimljiva predavanja, te konstruktivne rasprave na temu poduzetništva poput analize društveno odgovornog poslovanja, a među predavačima bio je i Saša Petković s Ekonomskog fakulteta Banja Luka, koji je u svom predavanju predstavio poduzetničke namjere studenata Bosne i Hercegovine.

Na okruglom stolu čulo se kako su posljednjih godina nositelji rasta poduzetništva i gospodarstva upravo mali i srednji poduzetnici. Profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Marko Kolaković, naglasio je kako poduzetnicima u Hrvatskoj treba omogućiti lakše i brže zapošljavanje te da znanstvenici i ljudi iz realnog sektora moraju brže i bolje komunicirati.

Nakon okruglog stola, svi sudionici obišli su Daruvar uz prezentaciju gospodarskih potencijala, te sudjelovali na predavanju u tvrtki Badel d.d.

Inače, sljedeći Srednjoeuropski poduzetnički forum održat će se sljedeće godine u Iloku.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a