• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Ožujak
23

10. SAJAM VJEŽBENIČKIH TVRTKI

Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar i Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar po deseti put organizirale su Sajam vježbeničkih tvrtki, kojeg je otvorio zamjenik župana Neven Alić.

U prostorijama Ekonomske i birotehničke škole svečano je otvoren 10. Sajam vježbeničkih tvrtki, po prvi puta međunarodnog karaktera. Učenici su na sajmu imali mogućnost primijeniti stečeno znanje pri sklapanju kupoprodajnih transakcija gdje je bilo potrebno ispunjavati odgovarajuće obrasce, komunicirati s poslovnim partnerima koje je podrazumijevalo predstavljanje tvrtke  te pri provođenju transakcija. Osim toga, sudjelovanjem na sajmu učenici su dobili prigodu pokazati svoju originalnost, kreativnost te umijeće komuniciranja i pregovaranja.

Cilj sajma je poboljšati kvalitetu obrazovanja u svim strukovnim školama Republike Hrvatske koje provode program Vježbenička tvrtka poticanjem učenika na napredovanje, želju za samostalnošću, samopotvrđivanje i primjenu teorijskoga znanja kroz razvoj poduzetničkih ambicija, vještina, sposobnosti, stajališta, prijateljstva, razumijevanja i suradnje među učenicima i nastavnicima.

„Danas je s nama ukupno 12 srednjih škola iz 9 gradova, Daruvara, Zagreba, Požege, Čakovca, Virovitice, Nove Gradiške, Tuzle, Vrbovca i naravno Bjelovara. Imamo 38 vježbeničkih tvrtki i banku. Danas je četvrtak, dan kada je u Bjelovaru sajmeni dan, a Bjelovar iako nema dugu povijest, ima dugu tradiciju samovanja. Idejni začetnik sajma je bila profesorica Blaženka Urh, a ovakvi školski sajmovi imaju prednost što učenici mogu vidjeti što se to događa, ali što ih čeka u budućnosti.“, izjavila je ravnateljica Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar Nataša Vibiral.

„Iz naših škola izašlo je mnogo dobrih poduzetnika, ali i dobrih ljudi. Nemojmo zaboraviti da je prvi gradonačelnik Zagreba bio Bjelovarčanin, ali i da imamo mnogo glumaca i poduzetnika. Također, imamo uspješne tvrtke i poduzetnike poput Peveca, Prime i slično. Učenicima želim dobar rad, da budete dobri poduzetnici, ali možda jednog dana i gradonačelnici, predsjednici ili premijeri.“, rekao je zamjenik župana Alić i otvorio 10. Sajam vježbeničkih tvrtki.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a