• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Studeni
9

11. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava

Već tradicionalno u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održan je 11. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava u Zaboku gdje su se natjecali svi mali vokalni sastavi Županijski pobjednici smotri malih vokalnih sastava iz cijele Hrvatske, njih ukupno 19 nastupilo je u dva dana susreta u Petrinji i Zaboku.

Bjelovarsko-bilogorske županiju predstavljao je KUD „Sloga“ Miklouš i  Mješovita vokalna skupina Gareš'kog kulturnog centra „MedjuWodje“ Garešnica koji djeluju s ciljem očuvanja pjesmama naših krajeva. . U okviru drugog dana Susreta u Zaboku, predstavili su se mali vokalni sastavi iz Budinščine, Miklouša, Garešnice, Gornjeg Kraljevca, Karlovca, Sv. Ivana Žabnog, Budrovaca, Zagreba, Jastrebarskog i Ludbrega u kategorijama izvorne pučke glazbe, folklora i komornih zborova.

Stručno povjerenstvo u sastavu Josip Jerković (predsjednik), Irena Miholić i Luka Vukšić donijeli su odluku o najuspješnijim sastavima u pojedinim kategorijama.

KATEGORIJA KLASIČNE GLAZBE             
Vokalni ansambl „Sakcinski“, Ivanec
Voditeljica: Nada Peček

KATEGORIJA SLOBODNIH STILOVA I ŽANROVA
Ženski vokalni ansambl „Sotelia“ KUD-a „Rikard Jorgovanić“, Hum na Sutli
Voditelj: Siniša Miklaužić

KATEGORIJA IZVORNE PUČKE GLAZBE
Ženski vokalni sastav KUD-a „Sloga“, Miklouš
Voditeljica: Ana Sudarević

KATEGORIJA FOLKLORNIH MALIH VOKALNIH SASTAVA I KOMORNIH ZBOROVA
Ženski vokalni ansambl „Gouriena“, Desinec
Voditelj: Mario Kambić

Za sve koji vole izvornu hrvatsku riječ i pjesme iz svih krajeva Hrvatske  ovaj događaj ostat će u dugom sjećanju po svojoj raznolikosti, predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije KUD „Sloga“ Miklouš je osvojenom nagradom za kategoriju izvorne pučke glazbe pokazao ljepote Bilogorskog krajolika.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a