• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Veljača
6

12. MEĐUNARODNI PČELARSKI SAJAM

Na sajamskom prostoru Gudovac održan je 12. po redu Međunarodni pčelarski sajam u sklopu kojega se održala i 2. izložba vina i vinogradarstva.

Najslađa priredba Bjelovarskog sajma ove godine prošla je i više nego dobro. Naime, svoje proizvode i usluge pokazalo je preko sto i pedeset izlagača iz petnaest zemalja, a posjećenost je bila vrhunska. Naime, u dva dana sajma sajamski prostor Gudovac obišlo je preko petnaest tisuća ljudi, što je za 50% veća posjećenost u odnosu na godinu ranije. Sajam je obilovao i stručnim predavanjima koja su, također, bila dobro posjećena.

12. međunarodni pčelarski sajam otvorio je ministar poljoprivrede Davor Romić kojemu je to bio prvi javni nastup u funkciji ministra. Okupljenima se na otvorenju sajma obrati i župan Bajs. Ova manifestacija je vodeća u ovom dijelu Europe. Ovaj sajam okuplja velik broj izlagača što pokazuje da Hrvatska može i mora imati konkurentne proizvode na europskom tržištu, a upravo proizvodnja je jedan od aduta hrvatske poljoprivrede, naglasio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a