• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Ožujak
10

12. Sjednica Vijeća češke nacionalne manjine Bjelovarsko –bilogorske županije

U Savezu Čeha u Daruvaru održala se 12. Sjednica Vijeća češke nacionalne manjine Bjelovarsko –bilogorske županije. Sjednicu je sazvao i vodio predsjednik Damir Malina. Na sjednici je analizirano Izvješće o radu Vijeća u 2013. godini te je usvojen završni račun za 2013. godinu. Predsjednik Damir Malina, koji je i ujedno i predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika češke nacionalne manjine RH informirao je članove o zaključcima održane sjednice Koordinacije.

Jedna od tema sjednice je bila i pomoć Bjelovarsko-bilogorske županije manjinskim udrugama i institucijama oko kandidiranja programa na natječaje koji se raspisuju na državnoj razini. Radi se o stručnoj pomoći Regionalne razvojne agencije kod prijave projekta udruga na raspisane natječaje koji se financiraju iz državnog proračuna i fondova EU . Bjelovarsko – bilogorska županija, osim stručne pomoći kod prijave na spomenute natječaje nudi pomoć i kod sufinanciranja odobrenih projekata.
Na sjednici su kao gosti sudjelovali Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu i Tanja Novotni Golubić, zamjenica župana iz redova češke nacionalne manjine, koji su članove Vijeća informirali o službenom posjetu delegacije Bjelovarsko-bilogorske županije Plzenjskom kraju ( 06.-09.03.2014.) i aktivnosti ma koje će se poduzimati u okviru dogovorene suradnje.           Radi se o zajedničkom projektu obnove ljetovališta za djecu na otoku Pašmanu, edukaciji službenika Bjelovarsko –bilogorske županije na poslovima apliciranja projekata na fondove EU u Plzenu, susretu gospodarstvenika ove dvije regije u lipnju, te projektu Plzen 2015. – Europski glavni grad kulture u okviru kojeg je moguća suradnja na području kulture.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a