• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Svibanj
19

12. Smotra malih vokalnih sastava Bjelovarsko-bilogorske županije

U subotu 19. svibnja 2018. već tradicionalno 12. godinu pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije i u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije i domaćina HORKUD-a „Golub“ Bjelovar u Domu kulture u Bjelovaru održana je prepoznatljiva glazbena manifestacija 12. Županijska smotra malih vokalnih sastava, koju je otvorila v.d. pročelnica upravnog odjela za obrazovanje,kulturu i šport gospođa Snježana Mišir koja je pozdravila sve prisutne u ime župana, te istaknula važnost kulturnog razvitka našeg kraja, te u ime Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije gospođica Žana Vukoja koja je pohvalila rad svih udruga članica Zajednice,te naglasila kako se ove godine obilježava 20. obljetnica rada Zajednice kulturno-umjetničkih udruga.

Na ovoj smotri  nastupili su mali vokalni sastavi iz svih krajeva Bjelovarsko-bilogorske županije:  Čazme, Garešnice, Nove Rače, Rovišća, Bereka,  Bjelovara, Miklouša, Velikog Grđevca i Severina.  Na ovoj smotri nastupilo je ukupno 10 malih vokalnih sastava sa 160 sudionika. Za sve koji vole  glazbu i pjesmu  mali vokalni sastavi su pokazali svoju izvrsnost kroz nastup sa različitim izvedbama izvorne pučke i klasične glazbe.
Prema riječima selektora Hrvatskog sabora kulture gospodina Dražena Kurilovčana  na okruglom stolu održanom nakon Smotre pohvalio je radove KUD-ova te dao sugestije za poboljšanje rada, a rezultati predstavnika Bjelovarsko-bilogorske županije za državni Susret malih vokalnih sastava saznati ćemo uskoro.

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a