• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Lipanj
4

13. SPASOVDANSKI SUSRETI

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs prisustvovao je svečanoj sjednici i Danu vijeća Srpske zajednice grada Daruvara u sklopu kojeg se održavaju i „Spasovdanski susreti“, ovoga puta trinaesti po redu.

Manifestacija je to koja se održala sada već trinaestu godinu za redom, a okupljene su Kino dvorani u Daruvaru pozdravili su uzvanici među kojima i župan Damir Bajs.

Kada govorimo o našoj županiji onda ju možemo opisati na razne načine, a danas i ovdje mogu reći da je poznata po velikom broju nacionalnih manjina. Ono što treba izreći je da upravo odnos većine i manjine treba biti dobar i da svi zajedno trebamo reći kako Hrvatsku želimo i u konačnici da svi mi u njoj zajedno dobro i živimo. A svi mi zajedno želimo istu, Hrvatsku kao modernu državu, članicu Europske unije. Bjelovarsko-bilogorska županije želi i radi s manjinama, a kao što je i rekao vaš predsjednik jako je bitno da se taj rad i održi i na nacionalne manjine sačuvaju svoj identitet, rekao je župan Bajs u Daruvaru prilikom održavanja Dana vijeća Srpske zajednice grada Daruvara.

Brojni okupljeni na Spasovdanskim susretima imali su priliku uživati i u bogatom kulturno-umjetničkom programu nacionalnih manjina.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a