• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Listopad
8

14. Festival dječjeg folklora Hrvatske u Kutini

U subotu 08. listopada 2016. već tradicionalno u organizaciji kulturno umjetničkog društva „Ivančice“ Kutina održan je 14. Festival dječjeg folklora Hrvatske gdje su se natjecali sva kulturno umjetnička društva Županijski pobjednici dječjih smotri iz cijele Hrvatske, njih ukupno 16 mladje dječje i starije dječje skupine, te nastup gostiju iz Tirane folklornog ansambla Miqesia.

Bjelovarsko-bilogorske županiju predstavljao je KUD „Palična“ Severin koji već 19 godina djeluju s ciljem očuvanja tradicije izvornog folklora i pjesama svog mjesta. Društvo broji 70 članova, voditelj gospodin Igor Grgić i predsjednica KUD-a gospođa Ljiljana Raičković zajedno održavaju tradiciju naših starih kroz pjesmu, ples i običaje, podršku im je pružila i voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi, tajnica Zajednice kulturno umjetničkih udruga u kulturi Bjelovarsko-bilogorske županije Žana Vukoja koja je pratila KUD „Palična“ na prijemu kod gradonačelnika, te njihov nastup u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta. Za sve koji vole izvornu hrvatsku riječ i tradicionalne plesove iz svih krajeva Hrvatske  ovaj događaj ostat će u dugom sjećanju po svojoj raznolikosti dječjih nošnji,instrumenata, pjesama i plesa.
KUD „Palična“ Severin dječja folklorna skupina prikazao je izvorni ples Bilogore  kojim su prezentirali  kulturno bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije.

           Voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi
           Žana Vukoja, mag.prim.educ.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a