• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Rujan
2

15. DRŽAVNO NATJECANJE U ORANJU I 6. NATJECANJE U ORANJU KONJIMA REPUBLIKE HRVATSKE

U subotu 2. rujna održano je 15. Državno natjecanje u oranju i 6. Natjecanje u oranju konjima Republike Hrvatske koje se održalo u Kupinečkom Kraljevcu, a Bjelovarsko-bilogorska županija ponovno ima državnog prvaka.

Bjelovarsko-bilogorska županija ponovno ima državnom prvaka u oranju plugovima premetnjacima, a riječ je o Zoranu Piskaču. Svi natjecatelji iz Bjelovarsko-bilogorske županije imali su i svoje navijače, jer Županija se pobrinula za njihov zajednički odlazak na natjecanje. Sama Županija predstavila se i sa svojim izložbenim prostorom.

Inače, Bjelovarsko-bilogorska županija bila je zastupljena s pobjednicima s ovogodišnjeg Županijskog natjecanja orača, a to su bili: Zoran Piskač – plugovi premetnjaci, Zoran Kosanović – plugovi ravnjaci  i Ivan Despetović u kategoriji - konjske zaprege.

Prigodom otvaranja je naglašeno da se natjecanja u oranju održavaju s ciljem očuvanja i unapređenja vještine oranja, razvoja i primjene novih tehničkih dostignuća u poljoprivrednoj proizvodnji te poticanje razmjene iskustava između poljoprivrednika te svih dionika na županijskim, državnim te svjetskim natjecanjima što govori o značaju natjecanja u oranju.

Pobjednici:
Državni pobjednik za 2017. godinu u kategoriji - plugovi premetnjaci je naš predstavnik Zoran Piskač.
U kategoriji – plugovi ravnjaci pobijedio je Radivoj Rekić iz Virovitičko-podravske županije
U oranju konjima ove godine je najbolji  bio Josip Dorić iz Brodsko-posavske županije.

Natjecanje je održano po izrazito lošem, kišovitom vremenu, a Bjelovarsko-bilogorska županija je pokazala da je uvijek u vrhu, te je uz pojedinačnog pobjednika Piskača zauzela  5. Mjesto ekipno.

Fotografije: BBŽ i HUONO

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a