• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Travanj
7

20 NOVIH STIPENDISTA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je ugovore s novih dvadeset stipendista Bjelovarsko-bilogorske županije. S novim stipendistima broj studenata kojima Bjelovarsko-bilogorska županija pomaže da lakše financijski podnesu troškove studiranja penje se na njih šezdeset i pet. Za tu namjenu u županijskom proračunu ove godine planirano je 900.000,00 kuna.

Bjelovarsko-bilogorska županije svoje studente u vidu stipendije pomaže još od 1996. godine, izuzev 2010.,2011. i 2012 godine za vrijeme obnašanja dužnosti tadašnje županijske vlasti. Povratkom župana Bajsa na dužnost župana 2013. godine stipendije se ponovno vraćaju kao mjera pomoći studentima. Mjesečna stipendija iznosi 1000 kuna i isplaćuje se deset mjeseci u godini.

Do sada je Bjelovarsko-bilogorska županija kroz godine stipendirala oko četiristo studenata. Stipendisti koji diplomiraju i zaposle se na području Bjelovarsko-bilogorske županije oslobođeni su povrata stipendije. Također su oslobođeni vraćanja stipendije ukoliko u roku od dvije godine ne pronađu posao na području svoje Županije. Svi ostali koji svoje radno mjesto ostvare izvan Županije dužni su vraćati stipendiju jednokratno ili obročno, a iz povrata stipendija svake godine otvara se prostor za nove stipendiste.

To je samo jedna od mjera putem koje Bjelovarsko-bilogorska županija ulaže u znanje i obrazovanje. Nije na odmet podsjetiti i na nedavni projekt pokretanja Centra izvrsnosti iz matematike u Županiji, osiguranje sredstava za rad pomoćnika u nastavi, a Županija je trenutno i u najvećem projektu vezanom uz školstvo u svojoj povijesti – projektu Javno-privatnog partnerstva.

Ovo je za mene ugodna dužnost potpisivanje ugovora s našim stipendistima. Svaka lokalna samouprava pa tako i naša Županija može, mora i treba ulagati u znanje. Što je ljepše i bolje nego ulagati u naše mlade. To ste Vi naše studentice i studenti među najboljima u našem kraju za koje se nadamo da će se nakon stipendije i završetka studija vratiti u Bjelovarsko-bilogorsku županiju i da ćete svojim znanjem pomoći svima nama. Tisuću kuna mjesečne stipendije, ja se nadam, da će biti potpora vama, ali i vašim roditeljima. Vašim roditeljima koji moraju financirati vaše školovanje, a znamo da svake godine troškovi rastu, rekao je župan Bajs prilikom potpisivanja ugovora s novim županijskim stipendistima.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a