• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Travanj
7

20. PROLJETNI MEĐUNARODNI BJELOVARSKI SAJAM OBORIO SVE REKORDE

Iza nas je jubilarni 20. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam kojeg je obilježio rekordan broj izlagača preko pet stotina i broj posjetitelja koji su obišli sajamski prostor – najveći broj do sada njih pedeset tisuća. Time je Proljetni sajam dokazao da je nezaobilazno mjesto za sve poljoprivrednike, gospodarstvenik i obrtnike ne samo iz Republike Hrvatske, već iz cijelog svijeta.

Na izvrsne rezultate sajma danas su se na konferenciji za medije osvrnuli i direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Svi koji su posjetili 20. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam, mogli su vidjeti sve od primjerice lončanice za 10 kuna do skupocjenih traktora u vrijednosti 3,3 milijuna kuna,  sudjelovati na raznim predavanjima, poput „Vino i turizam“, „Socijalno poduzetništvo“, a u suradnji s Hrvatskom udrugom mladih poljoprivrednika obrađivale su se i teme inovativne tehnologije, marketinga u poljoprivredi, te aktualni natječaji za poljoprivrednike.

Bogat trodnevni program, drugu godinu za redom upotpunio je i „Drvni svijet“ kao dio sajma koji je nastao iz potrebe drvoprerađivača koji su bitni za bjelovarsko-bilogorski kraj, a gdje se prezentirala oprema za šumarstvo i drvne tehnologije.

„20. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam bio je do sada najbolji sajam koji smo timski uspjeli ovdje svi zajedno napraviti. Ispunili smo sva očekivanja koja smo si zacrtali, a čak smo neka i premašili. Na ovom proljetnom sajmu imali smo više od 500 izlagača koji su ponudili našim poljoprivrednicima cijelu paletu poljoprivredne mehanizacije koju smo mogli ovdje okupiti i prezentirati. Pojačali smo interes stranih delegacija koje su ovdje došle u velikom broju. Svjedoci ste samo da smo imali prilike ugostiti visoku poslovnu delegaciju iz Narodne Republike Kine predvođenu zamjenikom ministra poljoprivrede. Za nas je to veliko priznanje da smo prepoznati od jedne tako moćne zemlje. Ostvaren je jedan odličan kontakt koji nam pruža mogućnost da se pripremimo za jednu takvu tržišnu utakmicu. Osim poslovne delegacije iz Kine imali smo priliku ugostiti poslovne delegacije iz Španjolske iz Češke, Mađarske i druge. Moram reći da nas je obišlo 50 tisuća posjetitelja, a kada govorimo o ulaznicama možemo reći da smo ostvarili 17,4% veći broj prodanih ulaznica. Mislim da su i svi oni koji su ovdje bili svjedoci da je sajam bio dupkom pun, a što se nedjelje tiče više ni ne možemo očekivati da možemo primiti na ovoj lokaciji više posjetitelja. Sve skupa vrlo smo zadovoljni. To nam daje poticaj za daljnji rad i nadam se da su svi naši poslovni partneri ostvarili planirane i željene rezultate na ovom sajmu“, naglasio je direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac.

20. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam u cijelosti je ispunio naša očekivanja koja nisu bila mala. Mi smo htjeli da on potvrdi svoje mjesto, ne u Hrvatskoj nego u regiji, a 15 zemalja 500 izlagača i 50 tisuća posjetitelja pokazuje da smo na pravom putu. To je mjesto okupljanja na višim nivoima. Kineska delegacija je bila ovdje na čelu sa zamjenikom ministra poljoprivrede i zapravo odlučila doći na sajam i to je bilo planirano. Oni su htjeli vidjeti što hrvatska poljoprivreda može ponuditi, a jedino mjesto gdje mogu je upravo bilo u Bjelovaru u Gudovcu na našem sajmu. Potpis Sporazuma i Akcijskog plana samo to potvrđuje. Međutim, mene ponajviše veseli zadovoljstvo naših partnera, a nama su partneri naši izlagači. Treba istaći i veliko povećanje broja posjetitelja – gotovo za petinu. Time je sajamska manifestacija došla u rang najposjećenijih manifestacija s plaćenim kartama u Republici Hrvatskoj. Mislim da to nije slučajno i to moramo zahvaliti jednom sustavnom radu, rekao je župan Bajs na konferenciji za medije.

Sustavni rad nastavlja se i dalje i već su počele pripreme za Jesenski međunarodni bjelovarski sajam na kojemu će država partner biti Mađarska.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a