• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Prosinac
4

23. OBLJETNICA POGIBIJE HRVATSKIH BRANITELJA U KOMLETINCIMA

U Komletincima nedaleko grada Otoka obilježena je 23. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja. Komemoraciji za poginule branitelje nazočilo je i izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu sa zamjenicom župana Đurđicom Ištef Benšić.

Na tom istočno-slavonskom bojištu 1991. godine  život je izgubilo četrdeset i četiri branitelja pripadnika 105. Bjelovarske brigade, 109. Vinkovačke brigade, 11. Domobranske pukovnije, 3. i 5. Gardijske brigade, ministarstva unutarnjih poslova i postrojbe HOS-a.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestima pogibije branitelja i na spomen obilježju u središtu Komletinaca, obilježena je tako 23. godišnjica obrane Komletinaca koja je nakon pada Vukovara i mjesta sjeverno od Komletinaca, bila izložena velikim pritiscima i svakodnevnim topničko-pješačkim napadima. Nakon 4. prosinca neprijateljske snage više nisu pokušavale ozbiljnije napade jer su znale da tu ne mogu proći. Nažalost u obrani Domovine na tom bojištu branitelji su položili svoje živote.

U ime Bjelovarsko-bilogorske županije nazočnima u Komletincima obratila se zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić. Zahvaljujem svima onima koji su dali svoj doprinos u obrani jedine nam Domovine Hrvatske, naročito dečkima čija smo imena malo prije čuli, kojih se danas prisjećamo na 23. obljetnicu njihove pogibije. No prisjećamo se svih nemilih događanja iz ratnih devedesetih kada je ginula mladost, kada je previše naših obitelji ostalo zavijeno u crno. Ono što danas možemo učiniti je doći i pokloniti se njihovoj žrtvi, izraziti zahvalnost za sve što su učinili i izraziti zahvalnost i suosjećanje Vama dragi roditelji, djeco i obitelji poginulih branitelja, istaknula je zamjenica župana Durđica Ištef Benšić u Komletincima.

Nakon Komemoracije za sve poginule branitelja služena je Sveta misa zadušnica u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Komletincima.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a