• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Prosinac
12

23. ŽUPANIJSKA IZLOŽBA MALIH ŽIVOTINJA

Župan Damir Bajs otvorio je 23. županijsku izložbu malih životinja u sklopu koje se održava i 3. specijalka kokoši Hrvatice, 4. specijalka Hrvatskog velikog opaljenog kunića, 5. specijalka Hrvatske patuljaste kokoši, te 5. specijalka golubova Zagrebački prevrtač.

Tako je na sajamskom prostoru Gudovac u sklopu trodnevne manifestacije svoje mjesto pronašlo sedamstotinjak životinja, otkriva organizator izložbe i predsjednik Udruge uzgajatelja malih životinja „Mali uzgajatelj“ Davor Konjević.

Na Bjelovarskom sajmu tako se mogu razgledati najbolji eksponati peradi, kunića, ptica, golubova i zamoraca.

Kao prvo moram pohvaliti našu udrugu Mali uzgajatelj i sve one koji rade u toj udruzi, jer njihov rad prepoznat je u cijeloj Hrvatskoj pa i šire. Oni rade na nizu projekata, a jedan od njih je i zaštita pasmina malih životinja. Negdje je već napravljen pomak, ali negdje nije. Ono što je bitno da svi zajedno i mi i Udruga i struka radimo zajedno da se Hrvatska upozna s raznim pasminama i da se one očuvaju. Govorimo prvenstveno o ministarstvu poljoprivrede o zaštiti koja se tamo daje. Evo već sada imamo situacije da primjerice naša kokoš Hrvatica je više priznata u drugim europskim zemljama nego kod nas. To su stvari koje se moraju ispraviti, rekao je župan Damir Bajs prilikom otvaranja 23. Županijske izložbe malih životinja.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a