• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Prosinac
11

24. DRŽAVNA IZLOŽBA MALIH ŽIVOTINJA

Na sajamskom prostoru Gudovac otvorena je 24. državna izložba malih životinja i 4. specijalka, 6. specijalka Hrvatske patuljaste kokoši i 1. specijalka Posavske kukumaste kokoši.

Tako je izložba na jednom mjestu okupila preko dvije tisuće i sedamsto malih životinja nekoliko vrsta i pasmina, najbolje eksponate koji se mogu naći u Republici Hrvatskoj.

Izložbu je otvorio župan Damir Bajs. Meni je drago da imamo jednu ovakvu državnu manifestaciju u našem kraju. Za mene je to i podsjetnik na činjenicu da smo mi ruralni kraj, da je to tradicija našega kraja i da je uzgajanje malih životinja do danas ostalo u srcima mnogih. Naime, kada govorimo o srcima uzgajanje malih životinja vrlo često nije posao, već hobi, gdje uzgajivači daju svoja sredstva i svoje slobodno vrijeme. Veseli me da se danas u Bjelovaru nalazi sve ono najbolje što mogu ponuditi izložbe malih životinja. Bit će tu i oštro ocjenjivanje, na izložbi imamo i europske prvake i svakako se ima što za vidjeti, istaknuo je župan Bajs prilikom otvorenja 24. Državne izložbe malih životinja.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a