• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Studeni
19

3. ETNO FESTIVAL BILOGORO, U SRCU TE NOSIM

U školsko-sportskoj dvorani, u Velikom Trojstvu održan je etno festival „Bilogoro, u srcu te nosim“ koji je otvorila zamjenica župana Bojana Hribljan. Festival je zamišljen kao sjećanje na pjesme Bilogore koje su se pjevale u prošlom stoljeću, a sve su pjesme izvedene na tradicijskim instrumentima.

Na ovogodišnjem festivalu nastupilo je dvadeset izvođača i to ne samo iz Bjelovarsko-bilogorske županije, već i Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske, te Sisačko-moslavačke županije, čime je ovaj festival prerastao iz lokalne, u regionalnu manifestaciju.

Tako je mnogobrojna publika imala prilike uživati u skladbama narodnog karaktera koje su izvodili vokalni sastavi Bilogore u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća, ali i u dvadeset novih skladbi koje govore o Bilogori.

„Najvažnije je da ovi mladi koji pjevaju i sviraju da tu i ostanu, a to je na meni i svima vama. Uživat ćemo u pjesmi, ljepotama riječi i glazbe. Bilogoro, u srcu te zaista nosimo i želimo uživati u današnjem etno festivalu.“, rekla je zamjenica župana Bojana Hribljan, nakon čega je otvorila treći po redu etno festival.

Inače, ove godine prema odluci stručnog žirija, prvo mjesto sa skladbom „Dida“ osvojio je tamburaški sastav Barrique.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a