• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Listopad
28

4. Susret tamburaških orkestara Bjelovarsko-bilogorske županije

U petak 28. listopada 2016. u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije i domaćina KUD-a „Sloga“ Velika Pisanica u mjesnom Domu u Velikoj Pisanici održana je prepoznatljiva glazbena manifestacija 4. Susret tamburaških orkestara Bjelovarsko-bilogorske županije, koju je u ime župana gospodina Damira Bajsa otvorila voditeljica odsjeka za kulturu i tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županija Žana Vukoja, te poželjela svima da uživaju u zvucima tamburaških orkestara sa područja naše Županije. Dom prepun posjetitelja pozdravio je i načelnik općine Velika Pisanica gospodin Fredi Pali koji se zahvalio gostima na dolasku.

Na ovoj smotri  nastupili su tamburaški orkestri iz svih krajeva Bjelovarsko-bilogorske županije: Bjelovara, Velike Pisanice i Velikog Trojstva . Na ovom susretu nastupilo je ukupno tri tamburaška orkestara sa 75 sudionikom. Gosti Susreta su bili KUD „Palična“ Severin koji je izveo pjesme i plesove Bilogore, te novinarka i ratna izvjestiteljica hrvatskog radija gospođa Dubravka Vukoja koja je  u sklopu programa pročitala  pjesmu „Mojoj majci“ iz knjige „Rat, vjera i nada 1991.- 2014.“.
Za sve koji vole izvorne tamburaške skladbe, tamburaški  orkestri su pokazali svoju izvrsnost kroz nastup sa različitim izvedbama stranih i domaćih glazbenika i oduševili publiku.  Nastupili su:

Tamburaški orkestar HORKUD-a „Golub“ Bjelovar
Tamburaški orkestar KUD-a „Sloga“ Velika Pisanica
Tamburaški orkestar „Bilogora“ Veliko Trojstvo

 


                                    Voditeljica odsjeka za kulturu i
udruge u kulturi

              Žana Vukoja, mag.prim.educ.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a