• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Prosinac
2

5. Susret tamburaških orkestara Bjelovarsko-bilogorske županije

U subotu 02. prosinca 2017. u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije i domaćina HORKUD-a „Golub“ Bjelovar u Domu kulture u Bjelovaru održana je prepoznatljiva glazbena manifestacija 5. Susret tamburaških orkestara Bjelovarsko-bilogorske županije, koju je u ime župana gospodina Damira Bajsa otvorila predsjednica Županijske skupštine i predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županija Đurđica Ištef Benšić, te poželjela svima da uživaju u zvucima tamburaških orkestara sa područja naše Županije, te se ujedno zahvalila gostima iz Rijeke na dolasku.

Najvažniji gost među publikom bio je mali Josip Kovačević iz Kapele sa svojim roditeljima jer ovaj Susret je bio humanitarnog karaktera gdje su sve prikupljena sredstva išla za liječenje malog Josipa.

Na ovoj smotri  nastupili su tamburaški orkestri iz svih krajeva Bjelovarsko-bilogorske županije: Bjelovara, Velike Pisanice i Velikog Trojstva . Na ovom susretu nastupilo je ukupno tri tamburaška orkestara sa 75 sudionikom. Gosti Susreta su bili KUD „Zametski koren“ iz Rijeke koji su nas upoznali sa pjesmama Primorja.

Za sve koji vole izvorne tamburaške skladbe, tamburaški  orkestri su pokazali svoju izvrsnost kroz nastup sa različitim izvedbama stranih i domaćih glazbenika i oduševili publiku.  Nastupili su:

Tamburaški orkestar HORKUD-a „Golub“ Bjelovar
Tamburaški orkestar KUD-a „Sloga“ Velika Pisanica
Tamburaški orkestar „Bilogora“ Veliko Trojstvo
KUD „Zametski koren“ Rijeka

 

Voditeljica odsjeka za kulturu i
udruge u kulturi
              Žana Vukoja, mag.prim.educ.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a