• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Prosinac
11

6. OCJENJIVANJE MEDA BJELOVARSKO – BILOGORSKE ŽUPANIJE

Bjelovarsko – bilogorska županija i Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, slatkovodno ribarstvo i lovstvo u suradnji s Pčelarskim savezom BBŽ i Zavodom za ribarstvo, pčelarstvo, lovstvo i specijalnu zoologijuAgronomskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu organiziralo je 6. ocjenjivanje meda Bjelovarsko-bilogorske županije“.

Ocjenjivanje se održava na Bjelovarskom sajmu u Gudovcu, a ocjenjivana su 44 uzorka što je znatno manje nego prošle godine. Inače, na smanjenje proizvodnje meda utjecala su ove godine mraz i suša. Ocjenjivanje suvodili prof.dr.sc. Nikola Kezić i prof.dr.sc. Dragan Bubalo s Agronomskog fakulteta u Zagrebu te predsjednik Pčelarskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije Zvonimir Horak, dr.vet.med.
Bjelovarsko – bilogorska županija već ima jednu zaštićenu robnu marku meda „Slatka nit“, no preporuka je profesora Kezića i Bubala da se zaštiti lipov med koji je na ovom području vrhunske kvalitete. A kako bi med ostao vrhunske kvalitete nužno je pravilno skladištenje. Pčelari Bjelovarsko – bilogorske županije krenuli su izgradnju skladišta za prihvat meda, a dio potrebnoga novca subvencionira Županija.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a