• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Listopad
10

60 godina Udruge slijepih Bjelovar

Bjelovarska Udruga slijepih obilježila je 60 godina rada svečanom skupštinom Udruge i gostiju u velikoj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije. Riječ je o Udruzi kojoj je osnovna zadaća podizanje kvalitete života slijepih osoba.

Danas to čine putem raznih projekata i programa, a trenutno provode dva projekta. Riječ je o projektu „Videći prijatelj“ putem kojeg se osigurava pratnja i pomoć slijepim osobama u različitim socijalnim aktivnostima. Projekt traje od 2013. do 2015. godine, a financiran je od strane Ministarstva socijalne politike i mladih. Drugi projekt Udruga je ostvarila kroz Institucionalnu podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Radi se o podršci za financiranje troškova osoblja za potrebe Udruge. Dobivenim sredstvima od pedeset tisuća kuna Udruga slijepih Bjelovar zaposlila je jednu djelatnicu koja obavlja administrativne poslove za potrebe udruge. Uz to u Udruzi slijepih Bjelovar trude se i ostvariti i međunarodnu suradnju, a partner su i u provođenju Europskog tjedna mobilnosti. Izuzetno dobru suradnju imaju i s Bjelovarsko-bilogorskom županijom koja ih podržava u svim njihovim projektima.

Svečanoj skupštini Udruge slijepih Bjelovar nazočila je i zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić, te pročelnica za zdravstvo, socijalnu zaštitu i umirovljenike Jasmina Radojčić. Zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić pohvalila je rad Udruge slijepih Bjelovar istaknuvši njihove posebne zasluge u senzibiliziranju javnosti vezanu uz slijepe osobe. Za pohvaliti je i Vaš način provođenja projekata putem kojih ne samo da pomažete svojim članovima, već i ostalim građanima u vidu zapošljavanja putem projekata, rekla je Ištef Benšić.

Kao zahvalu za potporu u njihovu radu Udruga slijepih Bjelovara zaslužnim pojedincima, udrugama i institucijama dodijelila je zahvale i priznanja.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a