• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Studeni
7

8. NATJECANJE SREDNJOŠKOLACA U ZNANJU O DOMOVINSKOME RATU

Pod pokroviteljstvom Bjelovarsko – bilogorske županije Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rataove je godine organizirala osmo po redu natjecanje „Znajući prošlost – u sigurniju budućnost“.

U natjecanju su sudjelovali učenici drugih razreda 13 srednjih škola s područja Županije. U svim školama test se pisao istoga dana u isto vrijeme, a ove godine, prije pisanja testa u jednoj čelnici Županije i Udruge obratili su se učenicima bjelovarske Gimnazije. S projektom je upoznat i ministar branitelja Predrag Matić, čije je pozdrave i oduševljenje ovim projektom prenijela njegova izaslanica i pomoćnica Nevenka Benić. Počasni predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i idejni začetnik projekta Stipe Šola naglasio je da ovim projektom žele da mladi naraštaji shvate vrijednosti domoljublja, slobode i sličnih ideja, da ih baštine i dalje razvijaju kao članovi društva u kojemu žive. Župan Miroslav Čačija istaknuo je da Bjelovarsko – bilogorska županija ovaj projekt podržava i sufinancira od samoga početka kako bi nove generacije znale čuvati stečevinu koju su naši branitelji izborili u teškoj i neravnopravnoj borbi.
Tridesetak pitanja na koja su učenici odgovarali opća su pitanja i odnose se na važne datume stvaranja hrvatske države, te pitanja o Domovinskome ratu. Razred koji ostvari najbolji rezultat, 18. studenog posjetit će grad Vukovar,  heroj Domovinskog rata.

BBŽ  BBŽ

                                                        BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a