• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Studeni
13

84 NOVOZARAŽENE OSOBE KORONAVIRUSOM U BBŽ

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 84 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

54 novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, 6 novozaraženih osoba s područja je općine Hercegovac, po 4 novozaražene osobe s područja su gradova Čazma, Grubišno Polje i Daruvar, po 2 novozaražene osobe s područja su grada Garešnice i općina Berek i Štefanje, a po 1 novozaražena osoba s područja je općina Veliko Trojstvo, Severin, Kapela, Nova Rača, Ivanska i Sirač.

Od novooboljelih osoba njih 9 zaposlenici su Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, točnije mikrobiološkog laboratorija tako  da laboratorij dijagnostiku sada obavljala samo za hitne slučajeve i to narednih deset dana nakon čega se očekuje uobičajen rad laboratorija. Treba napomenuti kako 2 novozaražene osobe iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo imaju prebivalište izvan naše županije tako da ne ulaze u broj novih slučajeva zaraze na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 27  pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih 3 na respiratoru.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalaze se 874 osobe.

Pozivamo naše građane da odgovornim ponašanjem čuvaju svoje zdravlje, a samim time i zdravlje svojih bližnjih, ali i šire zajednice.

#budimoodgovorni

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a