• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Veljača
28

AUTOBUSI ČAZMATRANSA DOBILI MJESTA ZA DOJENJE

Prva hrvatska „Županija – prijatelj dojenja“, Bjelovarsko-bilogorska županija, postavljanjem naljepnica s napisom „Mjesto za dojenje“ u javnosti, nastavlja aktivnosti kako bi taj projekt u potpunosti oživio.

Na bjelovarskom autobusnom kolodvoru zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Jasmina Radojčić i  predsjednica Koordinacijskog odbora Županija prijatelj dojenja doktorica Marija Čatipović, zajedno s  direktorom prometa „Čazmatransa“ Damirom Pavlovićem, u autobuse te tvrtke postavili su oznake za „Mjesta za dojenje. Istoga dana, te su oznake postavljene i u dva ugostiteljska u Bjelovaru. Bjelovarsko-bilogorska županija projekt provodi s UNICEF-om, a za oznake „Mjesta za dojenje“ izdvojila je 4124 kuna.
Cilj ove akcije podizanje društvene svijesti o majčinstvu i svemu što sa sobom nosi, kako je naglasila zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić, za majku i dijete, te stvaranje prihvatljivog i podržavajućeg ozračja. 
Bjelovarsko-bilogorska županija  prva je županija koja je u cjelosti podržala taj projekt i provodi ga na cijelom svom području. Podrazumijeva to niz aktivnosti. a pedijatri s područja Županije, Dom zdravlja BBŽ, Patronažna služba, Opća bolnica Bjelovar i Obiteljski centar Bjelovarsko-bilogorske županije.

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a