• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Veljača
3

BAGREMOV MED DALIBORA HERCIKA IZ GRUBIŠNOG POLJA OCIJENJEM NAJBOLJIM ŽUPANIJSKIM MEDOM U 2013. GODINI

Svečana dodjela priznanja najboljim pčelarima Bjelovarsko-bilogorske županije za 2013. godinu, prema rezultatima postignutim na 7. ocjenjivanju meda BBŽ, održano je u Sportsko rekreacijskom centru „Kukavica“ u Velikoj Pisanici.

Prisutnim pčelarima, predstavnicima  svih udruga Pčelarskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije obratili su se saborski zastupnik i potpredsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Vladimir Bilek, zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić i predsjednik Pčelarskog saveza BBŽ Zvonimir Horak. Govornici su istaknuli značaj pčelarstva u poljoprivredno-prehrambenom sektoru i osobite rezultate koje postižu pčelari naše županije, poglavito u ozračju punopravnog članstva Republike Hrvatske u Europskoj Uniji. Obećali su i podršku u stručnom, političkom i materijalnom pogledu.
Ceremoniju uručivanja odličja vodila je, već po tradiciji, dr.sc. Maja  Dražić, pomoćnica ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije, a vrlo zapaženo predavanje o prezimljavanju pčela održao je predsjednik ocjenjivačkog suda 7. ocjenjivanja prof.dr. Nikola Kezić s Agronomskog fakulteta u Zagrebu.
Od ukupno 56 uzoraka meda, prvo analiziranih u laboratoriju a potom i senzorski ocijenjenih - proglašeno je: 17 zlatnih, 30 srebrnih i 9 brončanih dobitnika.
Najboljim medom je proglašen bagrem Dalibora Herclika iz Grubišnog Polja koji je ujedno i ukupni pobjednik ovog natjecanja.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a