• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Ožujak
25

Bjelovarske stolnotenisačice i ove godine u vrhu hrvatskog stolnog tenisa

Sunčica Vugrinec, Lorena Orlić i Martina Brkić stolnotenisačice su Stolnoteniskog kluba „Bjelovar“ čiji su nastupi obilježili ovogodišnju sezonu.
Bjelovarske stolnotenisačice

Zajedno s trenerima Ratkom Kovačićem i Vlatkom Kovačićem, primio ih je župan Miroslav Čačija sa zamjenicima župana Krešom Jelavićem i Zvonimirom Karakašm, te pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Andrea Prugovečki Klepac i predstojnik Ureda župana Dalibor Jurina

Uz čestitke na uspjesima stolnotenisačica razgovaralo se o ostalim aktivnostima Kluba, te problemima koji ih prate.

Stolnoteniski klub “Bjelovar” jedan je od najtrofejnijih sportskih kolektiva u našoj županiji. Osnovan je 1934 g. i uvijek je bio klub respektabilnih igrača i igračica u svim natjecateljskim kategorijama.

U protekloj natjecateljskoj sezoni 2007/08 Klub je ostvario svoj najveći uspjeh u povijesti kluba jer je I ženska ekipa osvojila 3 mjesto u I Hrvatskoj ligi pobijedivši. Nastupili su u Evropskom natjecanju ETTU Cup u Istambulu u rujnu prošle godine te zabilježili jednu pobjedu i dva poraza tako da smo rangirani među 50 najboljih klubova u Europi.
U ovoj sezoni ženska ekipa zauzima 3 mjesto na ljestvici u I Hrvatskoj ligi.

Sunčica Vugrinec je na nedavno održanom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske osvojila 3 mjesto. Muška ekipa nastupa u 3 ligi I sada zauzima 2 mjesto sa velikim izgledima da igra kvalifikacije za drugu ligu.

U stolnotenisku školu uključeno je 72 djece od prvog do četvrtog razreda.
Novim pravilima o opremi za natjecanje te povećanim brojem natjecatelja STK Bjelovar suočen je sa povećanim troškovima i potrebom nabavljanja nove stolnoteniske opreme.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a