• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Travanj
22

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA ĆE I U 2022. GODINI SA 100.000 KUNA SUFINANCIRATI RAD HGSS-a STANICE BJELOVAR

Župan Marko Marušić posjetio je Hrvatsku gorsku službu spašavanja – Stanicu Bjelovar i tom prigodom s pročelnikom Stanice Sinišom Atlijom potpisao ugovor o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za financiranje djelatnosti HGSS-a

Time će Bjelovarsko-bilogorska županija, sukladno svojoj zakonskoj obvezi, i u 2022. godini nastaviti sufinancirati rad HGSS-a – Stanice Bjelovar. Za tu namjenu u županijskom proračunu, jednako kao i godinu prije, osigurano je 100.000 kuna.

-Županija je i ove godine unatoč lošoj financijskoj situaciji osigurala isti iznos od 100.000 kuna. Znamo koliko je HGSS neophodan i koliko je važan rad svih njegovih članova, posebno jer je riječ o volonterima koji daju svoje slobodno vrijeme za dobrobit drugih. I mi kao Županija iznimno cijenimo taj rad, njihovo djelovanje i sve što su učinili prethodnih godina sudjelujući u brojnim akcijama spašavanja ljudskih života. To je nešto jako plemenito i na tome im jedno veliko hvala – kazao je župan Marušić naglašavajući da će im Županija uvijek pružati pomoć i biti potpora u svim njihovim potrebama kako bi još više poboljšali kvalitetu rada i opreme koju koriste.

Zahvalivši Županiji na potpori pročelnik Atlija najavio je da Stanica Bjelovar nastavlja sa svim aktivnostima na prevenciji i uklanjanju ugroza.

-Mi smo spremni za sve vrste intervencija, na zemlji, pod zemljom i nad zemljom, pa čak i u vodi. Imamo svu opremu i nastojimo je obnavljati koliko možemo – kazao je Atlija ističući da su članovi Stanice Bjelovar u prošloj godini imali ukupno sedam potraga na području županije te da su uz to sudjelovali i u brojnim akcijama izvan županije.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a