• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Srpanj
28

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA JEDINA ŽUPANIJA KOJOJ JE ODOBREN PROJEKT NA NATJEČAJU „JAČANJE SOCIJALNOG DIJALOGA – FAZA 2“

Ugovor o provedbi projekta„Jačanje kapaciteta gospodarsko-socjialnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimirske županije“ potpisan je na svečanosti u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava RH U Zagrebu.

Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i još sedamnaestorici nositelja projekata koji će biti financirani kroz javni poziv „Jačanje socijalnog dijaloga – faza 2“ uručili su ministar rada i mirovinskog sustav prof. dr. sc. Mirando Mrsić i ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah. Projekti su sufinancirani sredstvima Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. kojem je strateški cilj unaprjeđenje učinkovitosti radne snage, razvoj ljudskog kapitala i jačanje socijalne uključenosti u Republici Hrvatskoj. Javnim pozivom „Jačanje socijalnog dijaloga – faza 2“ korisnicima ukupno je dodijeljeno 17.641.262,24 kuna bespovratnih sredstava, a cilj je poboljšanje je kvalitete socijalnog dijaloga u Hrvatskoj te razvoj i jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta svih razina organizacija socijalnih partnera.
Projekt Bjelovarsko-bilogorske županije „Jačanje kapaciteta gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije“ na svečanosti je istaknut kao primjer poticanja socijalnog dijaloga na regionalnoj razini, jedini takav financiran kroz ovaj javni poziv.
U sljedećih godinu Bjelovarsko-bilogorska županija projekt će provoditi u partnerstvu s Međimurskom županijskom. Predviđene su aktivnosti kojima će biti ojačani kapaciteti članova Gospodarsko-socijalnog vijeća. Uz istraživanje o tripartititnom dijalogu i analize stanja u obje županije, bit će napisani trogodišnji strateški okviri rada i jednogodišnji planovi za gospodarsko-socijalna vijeća. Svim predviđenim aktivnostima  povećat će se učinkovitost i održivost dijaloga između socijalnih partnera – sindikata, poslodavaca i regionalne vlasti, poboljšat će se organizacijske sposobnosti s naglaskom na pozitivan doprinos bipartitnim i tripartitnim procesima socijalnog dijaloga. Novcem iz projekta, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bit će ustrojeno tajništvo Gospodarsko-socijanog vijeća s novozaposlenom osobom na pola radnog vremena. Za ciljanu skupinu bit će organizirane dvije radionice, dva okrugla stola, predstavljanje irskog modela tripartitnog dijaloga i razmjena iskustva s članovima brodsko-posavskog gospodarsko-socijalnog vijeća.
Projekt „Jačanje kapaciteta gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije“ za natječaj je pisala i pripremila Regionalna razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije d.o.o.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a