• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Ožujak
16

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA NA PROLJETNOM BJELOVARSKOM SAJMU

Pred vratima je 18. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam, Sajam poljoprivredne mehanizacije druga po veličini manifestacija Bjelovarskog sajma, tvrtke čiji je većinski vlasnik Bjelovarsko-bilogorska županija. Ove godine po prvi puta sajam traje četiri dana, a održavat će se od 19. do 22. ožujka. No to nije jedina novina. Proljetnom sajmu od ove godine dodan je i 7. Sajam konja i opreme za konje koji se održava od 19.-22. ožujka.

Proljetni sajam idealna je prilika da poljoprivredni proizvođači nabave sav potreban repromaterijal za proljetnu sjetvu, ali i da se upoznaju s novim trendovima u opremi i mehanizaciji za poljoprivredu. Tijekom sajma održat će se i niz predavanja, okruglih stolova, prezentacija i radionica, a svoj obol dati će i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Već tradicionalno Bjelovarsko-bilogorska županija ima svoj izložbeni prostor u Paviljonu 1. na kojemu će svoje mjesto naći brojni proizvođači s područja županije. Na taj način Županija svojim proizvođačima izlazi u susret omogućavajući im besplatnu promociju na jednom od najvećih sajmova u regiji. Tako će na županijskom izložbenom prostoru ove godine svoje mjesto naći obiteljska poljoprivredna gospodarstva, vinarije, izletišta, pčelari i tvrtke.

Bjelovarsko-bilogorska županija organizator je i predavanja i radionica. Tako će se u petak u 15 sati u Paviljonu 9 održati predavanje na temu Program ruralnog razvoja-   mogućnosti za mlade poljoprivrednike, a predavanje će održati pomoćnica ministra poljoprivrede Davorka Hajduković. Odmah nakon predavanja u 16 sati na istom mjestu održat će se i radionica „Mjere ruralnog razvoja“ koju će voditi županijska Regionalna razvojna agencija. Subota pak što se tiče Županije rezervirana je za predstavljanje javnih poziva iz programa „Poduzetnički impuls“ programa poticanja poduzetništva i obrta za 2015. godinu, koje će se održati u 12 sati u Paviljonu 9.

Pred nama je 18. Proljetni poljoprivredni sajam i pozdravljam sve one koje zanima poljoprivreda i koje zanima središnje mjesto gdje jedino u Hrvatskoj sada mogu vidjeti sve najbolje u tom segmentu. Između ostalog to znači kupiti repromaterijal i iskoristiti sajamske akcije, pa stoga neka dođu. Na ovom sajmu osim niza novina i sama Bjelovarsko-bilogorska županija se potrudila da posjetiteljima našim poljoprivrednicima kroz set predavanja omogući najvažnije što im se trenutno nudi, a to su fondovi Europske unije. Stavili smo naglasak upravo na tim elementima. Elementima sredstava koji su na raspolaganju i uvjeren sam da na taj način možemo zajedno, jer moramo biti u partnerskom odnosu, omogućiti poljoprivrednicima našeg kraja, ali i cijele Hrvatske da znaju kako mogu unaprijediti svoja poljoprivredna gospodarstva, istaknuo je na konferenciji za medije prilikom najave Proljetnog sajam župan Bajs.

Inače, ove godine na Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu očekuje se oko četiristotinjak posjetitelja čije će izložbe prostore prema očekivanjima obići oko trideset tisuća posjetitelja.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a