• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Rujan
14

BJELOVARSKO – BILOGORSKA ŽUPANIJA NA SAJMU ŽUPANIJA OD 19. do 23. RUJNA NA ZAGEBAČKOM VELESAJMU, „SVI zaJEDNO – HRVATSKO NAJ“

Sajam županija projekt je Zagrebačkog velesajma, a u suorganizaciji Hrvatske zajednice županije održava se od 19. do 23. rujna na Zagrebačkom velesajmu.

Namjera je organizatora, u godini koja prethodi ulasku Hrvatske u Europsku uniju, u isto vrijeme, na istome mjestu, predstaviti sve hrvatske županije kako bi se domaćoj i stranoj javnosti prezentirala cjelovitost gospodarskog i kulturnog identiteta Republike Hrvatske, i na taj način prepoznala ukupnost autohtonih vrijednosti kulturne baštine kao neprocjenjiv nacionalni kapital.
Svaka županija, među kojima je i Bjelovarsko – bilogorska, na svom izložbenom štandu u paviljonima 8a i 9, te na otvorenom dijelu prostora, predstavit će svu specifičnost i kvalitetu županijske gospodarske i kulturne turističke ponude.
Posjetitelji će imati priliku vidjeti i kupiti proizvode i usluge više od 250 izlagača, poduzetnika, obrtnika, turističkih zajednica, OPG-a i drugih gospodarskih subjekata.
Na izložbenom prostoru Bjelovarsko – bilogorske županije na Sajmu županija u Zagrebu predstavit će se Općina Veliko Trojstvo, OPG Valenta, Obiteljska zadruga Slatka tajna, Vinarija Čačija d.o.o., Koestlin d.d., Udruga Zona Kreative, Suvenir Arbor Vitae d.o.o., OPG Jareš, OPG Škudar, Pivovara Daruvar d.o.o., Termalni vodeni park Aquae Balissae d.o.o, OPG Kovačević, Pčelarstvo Daruvar d.o.o. te Duga Grana d.o.o.
Županijska Turistička zajednica promovirat će  Centar tradicijskih obrta/CTO u kojem će tijekom pet sajamskih dana biti organizirane radionice tkanja, izrade ručnih radova koncem i tradicijskog božićno – novogodišnjeg nakita. Bit će promovirane i turističke manifestacije „Božićna priča u Čazmi“, Festival brašnjače, Sajam Grubišno polje i ostale….

U sklopu programa „SVI zaJEDNO – HRVATSKA NAJ“  koji će se odvijati na posebno uređenoj pozornici, hrvatske županije prezentirat će hrvatsku nematerijalnu baštinu kroz – glazbeno scenske, plesne, etno – modne i sportske, tradicijske zanate i običaje, te ponudu rukotvorina u suvenira. Program počinje samim svečanim otvorenjem, 19. rujna u 10 sati na pozornici u paviljonu 9, iz  kojega odmah predstavljanjem karnevala s područja grada Rijeke počinju predstavljanja hrvatskih županija. Svaka županija ima svojih sat vremena na središnjoj pozornici, a Bjelovarsko – bilogorska županija imat će ga u četvrtak, 20. rujna, u 18 sati. Nastupit će KUD „Veliko Trojstvo, Trio Martinić, rogisti Lovačkog saveza Bjelovarsko – bilogorske županije  i operna pjevačica Kristina Anđelka Đopar.

  Dokumenti za download
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a