• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Svibanj
29

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA POMAŽE KARITATIVNE DJELATNOSTI VJERSKIH ZAJEDNICA – EVANGELIČKA CRKVA U RH

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i umirovljenike Jasmina Radojčić i svećenik Evangeličke crkve u RH, Crkvene općine Veliki Zdenci, Bojan Gazibara potpisali su ugovor o financijskoj potpori Bjelovarsko-bilogorske županije za program „Poboljšanje kvalitete života starijim i nemoćnim osobama“ u sklopu županijskog programa Karitativnih djelatnosti.

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija drugu godinu za redom provodi program Karitativnih djelatnosti kojima je za cilj pomoći našim sugrađanima, a putem vjerskih zajednica. Na taj način želi pomoći ljudima u potrebi, svima onima koji se za pomoć obraćaju svojim župama i njihovim Caritasima. Sredstva u iznosu od 8.000,00 kuna, Evangelička crkva u RH iskoristit će za realizaciju programa „Poboljšanje kvalitete života starijim i nemoćnim osobama“ - pomoć samačkim domaćinstvima oko nabavke namirnica, lijekova, prijevoza liječniku i u crkvu, obilazak 40 kućanstava jednom tjedno i provođenje predloženog programa.

Bjelovarsko-bilogorska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava vjerskim zajednicama koje se bave karitativnim djelatnostima. Na natječaj Bjelovarsko-bilogorske županije javilo se jedanaest vjerskih organizacija,  a za njihov rad osigurano je 230 tisuća kuna iz županijskog proračuna.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a