• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Srpanj
2

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA PROJEKTOM „KAKO POSTATI DRUŠTVENI PODUZETNIK“ NASTAVLJA S PROVOĐENJEM PROGRAMA U CILJU CJELOŽIVOTNOG OBRAZOVANJA ZA SVOJE GRAĐANE

Dekanica Visoke poslovne škole PAR iz Rijeke Gordana Nikolić, uz prisustvo bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa i prof. Marka Kolakovića, dodijelila je certifikate o završenoj edukaciji „Kako postati društveni poduzetnik“. Edukaciju je uspješno završilo 47 polaznika. Riječ je o programu koji je Bjelovarsko-bilogorska županija provela u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Sveučilišta u Zagrebu.

Dekanica Visoke poslovne škole PAR iz Rijeke Gordana Nikolić, uz prisustvo bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa i prof. Marka Kolakovića, dodijelila je certifikate o završenoj edukaciji „Kako postati društveni poduzetnik“. Edukaciju je uspješno završilo 47 polaznika. Riječ je o programu koji je Bjelovarsko-bilogorska županija provela u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Sveučilišta u Zagrebu.

Program „Kako postati društveni poduzetnik“ je certificiran i priznaje se kao dopunsko obrazovanje i usavršavanje u struci,  a ove godine provodio se kao sastavnica projekta „Kako postati društveni poduzetnik“, financiran u okviru Europskog socijalnog fonda, odnosno Operativnog programa- Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Bjelovarsko-bilogorska županija i Studentski poduzetnički inkubator Sveučilišta u Zagrebu zajednički su u partnerskom odnosu kandidirali projekt „Kako postati društveni poduzetnik“ na fondove Europske unije i osigurali 450 tisuća kuna,a upravo taj novac usmjeren je u netom završene osme po redu specijalističke studije.

Specijalistički studij „Kako postati društveni poduzetnik“ proveden je u suradnji sa Visokom  poslovnom školom PAR iz Rijeke.

Specijalistička edukacija u projektu „Kako postati društveni poduzetnik“ bila je  namijenjena nezaposlenim osobama,a prednost su imali branitelji i članovi obitelji poginulih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, mladi do 25 godina, osobe s invaliditetom te pripadnici romske nacionalne manjine. Program je za polaznike bio potpuno besplatan,a uz to su tri najbolja polaznika uz sve plaćene troškove sudjelovala i na međunarodnoj konferenciji u Šibeniku.

Inače, program je trajao 12 tjedana plus 4 tjedna mentorskog rada, odnosno ukupno 120 sati nastave. Polaznici su pohađali 16 kolegija čije su gradivo predavali profesori s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, te 8 stručnih kolegija koje su držali predavači iz ostalih nadležnih državnih institucija.

Uspješnim završetkom programa polaznici su dobili certifikat o završenoj edukaciji od strane Visoke poslovne škole PAR, što se upisuje i u e-radnu knjižicu.

„Meni je drago da ove godine imamo mogućnost da smo s  Udrugom Ekonomskog fakulteta Studentskog poduzetničkog inkubatora Sveučilišta u Zagrebu partneri u projektu koji omogućuje da za 450 000 kuna koje je Fond osigurao 47 naših polaznika ima cjeloživotno obrazovanje. Naznačit ću da je ovaj program bio posebno vezan uz projekt „Kako postati društveni poduzetnik“. To je aktualna tema koja je ovog trenutka dio europske svakodnevice,a nešto ipak novo u Hrvatskoj. Ono što je ključno je interes. Moram reći da 47 polaznika pokazuje značajan interes vas ovdje koji ste došli da bi bili dio ukupnosti nečega što bi moralo biti jedna budućnost kako u Hrvatskoj tako i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, u jednom dijelu gospodarstva. Ovo je nastavak suradnje s Fakultetom i moram naglasiti da je u ovih 8 godina prošlo na stotine onih koji su se htjeli usavršiti. Kada govorimo o ovome, to će biti upisano u vaše e-knjižice tako da će vaše znanje biti potvrđeno i certifikatima koji će, nadam se, pomoći kasnije u životu. Svima vama moje čestitke“, rekao je župan Damir Bajs.

„Drago mi je da smo uspješno završili ovaj projekt. Iz osobnog iskustva moram naglasiti da mi je rad s vama na predavanjima koja sam držala bio pravo zadovoljstvo,a zadovoljstvo je kad vi kao predavač vidite da s druge strane postoji entuzijazam i volja da se nešto novo nauči i nešto novo pokrene. Da Bjelovar i Rijeka imaju određenu tradiciju u povezivanju i prijenosu znanja i obrazovanja, to vjerujem da znate. Drago mi je da smo se i mi s Visoke poslovne škole PAR uključili u taj, među županijama, prijenos suradnje“, istaknula je dekanica Visoke poslovne škole PAR Gordana Nikolić.

„Brzo je prošlo ovih 8 godina našeg druženja i imamo već puno prijatelja poduzetnika u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Nadam se da će se naša suradnja nastaviti u tom smjeru. Ove godine smo uključili naš Studentski poduzetnički inkubator jer su propozicije natječaja bile da udruga mora biti nositelj projekta, iako iza svega toga stoji Ekonomski fakultet u Zagrebu. Kroz tu našu suradnju imamo već nekoliko stotina polaznika. Naravno sve to treba zahvaliti i gospodinu Damiru Bajsu koji je prepoznao potrebu cjeloživotnog obrazovanja. Prijavit ćemo se, i već smo se prijavili za jedan novi projekt i očekujemo uskoro rezultate i nadamo se da ćemo što više tih sredstava iz Europske unije moći povući, a u svakom slučaju tu je uvijek Županija kojoj i ja i svi vi se zahvalite za organizaciju ovih programa cjeloživotnog obrazovanja“, rekao je prof.Marko Kolaković s Ekonomskog fakulteta Zagreb.

„Tijekom  edukacije svi smo imali priliku usvojiti vrijedna znanja, iznjedriti poslovne planove i nadam se da ćemo slijedom toga, svatko od nas u svojem segmentu uspjeti doprinijeti razvoju društvenog poduzetništva u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, što je izuzetno važno. U ime svih polaznika programa zahvalila bih na ukazanoj prilici nositelju programa Studentskom poduzetničkom inkubatoru Sveučilišta u Zagrebu, prof.Kolakoviću, predsjedniku Udruge prof.Siseku, dekanici, mentorici Adeli Zobundžiji, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i županu Damiru Bajsu i mentoru Stjepanu Kosu“, istaknula je u svom govoru polaznica programa Ivana Toncer.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a