• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Veljača
20

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA PROMOVIRA EUROPSKI POLJOPRIVREDNI FOND ZA RURALNI RAZVOJ

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i Marinko Bartulović ispred županijske Regionalne razvojne agencije na konferenciji za novinare prezentirali su Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj i pozvali županijska poljoprivredna obiteljska gospodarstva, obrte i tvrtke da iskoriste sredstva koja Europa nudi za ruralni razvoj.

Bjelovarsko-bilogorska županija i njena Razvojna agencija žele omogućiti lakši uvid u sve mogućnosti i načine korištenja Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. To i ne čudi jer riječ je o poljoprivrednoj Županiji, a fond ruralnog razvoja upravo nudi sredstva za takve sredine i programe. Godišnje je u tom fondu osigurano 332 milijuna eura za Hrvatsku, a samo dobri projekti osigurat će povlačenje tih sredstava.

Bjelovarsko-bilogorska županija svakako želi pobuditi interes svojih obiteljskih gospodarstva, obrtnika i tvrtki da se jave na natječaj, a nakon uvodne tiskovne konferencije Županija će na sebe preuzeti obvezu vidljivosti i promociju fonda za ruralni razvoj. Naime, cilj je Županije da kroz set predavanja upozna svoje poljoprivredne proizvođače i ostale zainteresirane s mogućnostima koje im se nude. Stoga ovih dana kreću predavanja na području cijele Županije o programu ruralnog razvoja.

Datum

Grad/općina

Vrijeme

23.02(pon.)

BJELOVAR

11 h

 

ZRINSKI TOPOLOVAC

19 h

24.02(uto.)

ŠANDROVAC

11 h

 

IVANSKA

19 h

25.02(sri.)

SIRAČ

11 h

 

ĐULOVAC

14 h

26.02(čet.)

DARUVAR

14 h

27.02(pet.)

VELIKI GRĐEVAC

13 h

 

DEŽANOVAC

19 h

2.03(pon.)

BEREK

10 h

 

GAREŠNICA

13 h

3.03(uto.)

SEVERIN

10 h

 

NOVA RAČA

15 h

 

VELIKA TRNOVITICA

18 h

4.03(sri.)

HERCEGOVAC

10 h

 

GRUBIŠNO POLJE

13 h

 

KAPELA

19 h

5.03(čet.)

ČAZMA

11 h

 

ROVIŠĆE

18 h

6.03(pet.)

VELIKA PISANICA

10 h

 

ŠTEFANJE

13 h

 
 
Inače, Bjelovarsko-bilogorska županije jedna je od najpoljoprivrednijih županija u Hrvatskoj u kojoj je registrirano preko osam tisuća obiteljskih-poljoprivrednih gospodarstva. Županija je to treća u Hrvatskoj po isplati poticaja. Sada kada se otvaraju vrata fonda za ruralni razvoj Županija želi biti parter svojim poljoprivrednim proizvođačima i učiniti sve što je u njenoj moći kako bi što više projekata iz Bjelovarsko-bilogorske županije put blagajne Europske unije.

Mi smo poljoprivredna županija. Mi smo pri vrhu svega onoga što je vezano uz poljoprivredu posebice onoga što je vezano uz proizvodnju. Ako smo već vodeći u  proizvodnji mesa i mlijeka želimo da budemo vodeći i kada govorimo o povlačenju poticaja Europske unije. To ne ovisi o Županiji već to ovisi o našim poljoprivrednicima. Što se tiče nas u Županiji mi ćemo napraviti sve što je u našoj moći da budu informirani i da im se pruži svaka stručna i druga pomoć, naglasio je župan Bajs.

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a