• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Rujan
20

BJELOVARSKO-BILOGORSKI ŽUPAN URUČIO MAJSTORSKE DIPLOME

U Obrtničkoj komori Bjelovarsko-bilogorske županije župan Damir Bajs uručio je majstorske diplome majstorima generacije 2015./2016. godine.

Obrtništvo ima dugu tradiciju u Hrvatskoj, ali i u našoj županiji i ono je specifično po mnogim stvarima. Vjerujem da ovi trendovi koji su zavladali u našoj županiji, a to su pozitivne brojke jer rastu investicije, dohodak, ali i broj zaposlenih i tu smo iznad državnog prosjeka. Što se tiče obrtništva, brojke nisu tako dobre, ali one su se počele popravljati. Biti majstor u Hrvatskoj ima pozitivan predznak, stoga vam ja svima želim da nakon primitka diplome počnete raditi jer siguran sam da će posla za vas biti, poručio je županima okupljenima.

U ispitnom razdoblju rujan i prosinac 2015., te veljača i svibanj 2016., ukupno je 31 promovirani majstor položio majstorski ispit u Obrtničkoj komori Bjelovarsko-bilogorske županije. Majstorske diplome uručene su za automehaničare, frizere, klesare, kozmetičare, kuhare, limare, mljekare, natkonobare, plinoinstalatere, stolare i strojobravare.
Veći dio majstora djeluje na području Bjelovarsko-bilogorske županije

Nama treba stručna radna snaga u svim zanimanjima i vjerujem da ćete doći u napast i kad tada postati obrtnici. Suradnja sa Županijom traje dugi niz godina i naš župan vidi da su obrtnici veliki dio ove županije. Ovo je prva godina nakon 2008., da imamo značajan porast položenih majstorskih ispita i nadam se da će se pozitivni trendovi napokon stabilizirati. Obrtnici ne mogu sami i vezani su uz trendove u svojoj županiji, a pošto su ti trendovi dobri, nadam se da ćemo sljedeće godine imati dobre trendove. Ipak, obrt nije samo posao već i način života, jer gledati nešto što godinama stvarate kako raste i ostaviti to svojoj djeci je neprocjenjivo, rekao je predsjednik Obrtničke komore Bjelovar Goran Grgić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a