• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Prosinac
6

BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI ODOBRENA SREDSTVA ZA RJEŠAVANJE PRISTUPAČNOSTI OBJEKTIMA OSOBA S INVALIDITETOM

Bjelovarsko-bilogorska županija javila se na Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2017. godini na području Republike Hrvatske, Ministarstva hrvatskih branitelja. Putem navedenog Javnog poziva, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji odobrena su sredstva za dva projekta u iznosu od 100.000,00 kuna.

Riječ je o projektima:
• Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije, zdravstvena ambulanta u Rovišću – izgradnja pristupne rampe na ulazu
• Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije, zdravstvena ambulanta u Bereku – izgradnja pristupne rampe na ulazu

Nakon obnove svih ambulanti diljem Bjelovarsko-bilogorske županije, izgradnja pristupnih rampi na ulazu u zdravstvene ambulante u Rovišću i Bereku zasigurno će doprinijeti još boljem standardu navedenih ambulanti, ali i olakšati pristup osobama s invaliditetom, što je i primarni cilj.

Tako za izgradnju pristupne rampe u ambulanti u Rovišću ukupna vrijednost radova iznosi 80.539,00 kuna, a Ministarstvo hrvatskih branitelja sufinancirat će s 50.000,00 kuna, dok će ostatak sredstava financirati Bjelovarsko-bilogorska županija.

Zdravstvenoj ambulanti Berek, također, su odobrena sredstva za izgradnju pristupne rampe u iznosu 50.000,00 kuna, od ukupne vrijednosti projekta u iznosu od 107.572,13 kuna. Razliku financijskih sredstava osigurat će, isto tako, Bjelovarsko-bilogorska županija. Dokaz je to da Bjelovarsko-bilogorska županija, brine o socijalno osjetljivim skupina društva, u ovom slučaju invalidnim osoba, kojima treba omogućiti pristup svim sadržajima.

Ovo je samo nastavak ukupnosti rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom. Podsjetimo, u 2016. godini nabavljena su dva dizala za ulaz u vodu osoba s invaliditetom na unutarnjem i vanjskom bazenu u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju „Daruvarske toplice“, te je prilagođeno parkiralište i sanitarni čvor osobama s invaliditetom ustanove „Suvenir Arbor“. Također, u 2015. godini sufinancirani su projekti prilagodbe sanitarnog čvora u Srednjoj školi Čazma i Sportsko-rekreacijskom centru Kukavica, a u 2014. godine Bjelovarsko-bilogorska županija sufinancirala je projekt prilagodbe sanitarnog prostora u Osnovnoj školi Nova Rača i u Ekonomskoj i turističkoj školi Daruvar.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a