• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Travanj
20

ČAZMANSKA OSNOVNA ŠKOLA U PRVIH 20 ŠKOLA U HRVATSKOJ UKLJUČENIH U PILOT PROJKET E-ŠKOLA

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić i ravnateljica Osnovne škole Čazma potpisale su ugovor s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom CARnet o sudjelovanju u pilot projektu e-Škole. Partner na projektu je Bjelovarsko-bilogorska županija.

Cilj projekta je razviti sustav digitalno zrelih škola u kojima postoji adekvatna uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije.  Čazmanska Osnovna škola tako je ušla u pilot projekt izabranih prvih 20 škola. Naime, na javni poziv za uključenje u pilot projekt e-škole – razvoja sustava digitalne zrelosti javilo se 705 škola s područja Republike Hrvatske. Od njih 705 izabrano je 150 škola. Prvih dvadeset u kojima projekt kreće poslužit će kao primjer CARnetu za daljnje i detaljnije planiranje poslova, troškova i nabavu informatičke opreme, tako da će za te škole inicijalna faza projekta krenuti u jesen ove godine, dok će zaostalih sto i trideset škola  inicijalna faza projekta krenuti početkom 2016. godine.

Prema ugovoru CARnet se između ostalog obvezuje uspostaviti funkcionalnu bežičnu lokalnu mrežu u školi, opremiti zaposlenike škole uključene u projekt računalima, opremiti minimalno jednu učionicu po školi tabletima i prezentacijskom opremom, omogućiti korištenje e-dnevnika, osigurati edukaciju zaposlenika škole, pratiti rad i napredak škole u projektu, osigurati savjetodavnu pomoć, te nakon završetka projekta opremu prenijeti u vlasništvo škole ili pak osnivača škole.

Inače, uz čazmansku Osnovnu školu u spomenuti projekt ušlo je još pet škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, 2. i 3. Osnovna škola Bjelovar, Osnovna škola Hercegovac, Srednja škola Grubišno Polje i čazmanska Srednja škola  za koje projekt započinje početkom 2016. godine.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a