• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Srpanj
27

Čelnici HŽ holdinga i HŽ infrastrukture u Bjelovarsko - bilogorskoj županiji

Predsjednik Uprave HŽ Holdinga Zlatko Rogožar i predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Branimir Jerneić u Bjelovaru su se sastali s ministrom turizma Damirom Bajsom, županom MIroslavom Čačijom, zamjenikom župana Krešom Jelavićem i pročelnikom Upravnog odjela za graditeljstvo i komunalnu infrastrukturu Želimirom Curišem.

Razgovaralo se o ulaganjima u željezničku infrastrukturu na području Bjelovarsko - bilogorske županije.

Predsjednik Uprave HŽ Holdinga Zlatko Rogožar potvrdio je da je u tijeku natječaj za izvođača radova  željezničke pruge Sveti Ivan Žabno - Gradec, koji se zatvara 9. rujna ove godine. Nije mogao najaviti točno vrijeme početka radova, jer, kaže, nakon otvaranja ponuda slijedi rok za žalbe od mjesec dana i kojega ga ponuđači imaju pravo iskoristiti budu li nezadovoljni konačnom odlukom. Sigurno je da su Hrvatske željeznice osigurale 350 milijuna kuna za izrgradnju i da će se do kraja godine znati izvođač.

Ministar Bajs je istaknuo da ova pruga Sveti Ivan Žabno  - Gradec nikada do sada nije došla do stadija da imamo osiguran novac, projekt i da je natječaj za izvođača u tijeku. "Hoće li on biti potpisan prije ili poslije izbora nije bitno. Svi započeti projekti bit će i dovršeni" - rekao je ministar Bajs.

Premda je javnost izvještavana o ovoj i ostalim ulaganjima Hrvatskih željeznica na području Bjelovarsko - bilogorske, posjetom vodećih ljudi i najnovijim informacijama, želimo maknuti bilo kakve sumnje da se jedna od naših prioritetih razvojnih projekata, a to je pruga Sveti Ivan Žabno - Gradec, realizira prema predviđenom planu.

No, prije nove pruge, HŽ u Bjelovaru počinje obnovu i sanaciju Željezničkog kolodvora. Radovi bi trebali započeti krajem kolovoza, a bit će sanirano "podzemlje" oko kolodvorske zgrade koje je već godinama problem zbog potapanja. Bit će uređeno i pročelje zgrade, a ukupno uganje vrijedno je 3,5 milijuna kuna.

I ovom prilikom, bilo je istaknuto da su u tijeku rekonstrukcije dionica pruga na daruvarskom području, i to dionica Sirač - Daruvar i Pčelić - Sirač. Prema riječima predsjednika Uprave HŽ Infrastrukture Branimira Jerneića dionice neće biti ugašene, otvaranje željezničkog prometa na tim relacijama planira se sljedeće godine, a sredstva će biti osigurana u proračunu za sljedeću godinu.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a