• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Studeni
4

Čelnike Hrvatskog nogometnog saveza primio župan Čačija

Predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića i tajnika Zorislava Srebrića, župan Miroslav Čačija, gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec, predsjednik Županijskog nogometnog saveza Slavko Prišćan i njihovi suradnici upoznali su sa stanjem nogometa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i namjeri izgradnje novog nogometnog stadiona u Bjelovaru.

Prijamu je prisustvovao ministar turizma RH Damir Bajs, koji je naglasio da su sport i sportski uspjesi  jedan od najboljih načina izgrađivanja prepoznatljivost jedne zemlje u svijetu. Predsjednik HNS-a Vlatko Marković na to se nadovezao riječima  da je hrvatski sport, misleći pritom na sve sportove, iz ove županije, uvijek dobivao najbolje sportaše, sportaše koji su mu donosili čast i slavu. Inicijativu  za izgradnju novog gradskog stadiona u Bjelovaru podržava, smatra i više nego opravdanom, tako da će je podržati i Hrvatski nogometni savez. Posebno ga se dojmilo zajedništvo i entuzijazam domaćina da mladima omogući što bolje uvjete za bavljenje sportom, što je svakako jamstvo za zdrav  i pravilan razvoj. svakoga od njih ali i cjelokupne zajednice.

 S obzirom na velik broj poklonika nogometa, rezulate i ambicije onih koji ga igraju, u Bjelovaru se planira izgradnja stadiona s drugoligaškom licencom.  Izrada projekta stadiona je pri kraju, a krajem 2010. predviđa se raspisivanje natječaja za njegovu izgradnju.  Vrijednost ulaganja procijenjena je na 20  milijuna kuna, a predviđeni su svi, standardom određeni, popratni sadržaji takvog sportskog objekta, 3 tisuće sjedećih mjesta i atletska staza. Novi stadion bit će smješten uz stari Gradski stadion, na prostoru  stare vojarne.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji djeluje 59 nogometnih klubova, a njih šest natječu se u Hrvatskim nogometnim ligama. NK Bjelovar u trećoj, a „Garić“ iz Garešnice, „Zdenka“ iz Velikih Zdenaca, „Kamen“ iz Sirača, „Ribar“ iz Končanice i „Mladost“ iz Ždralova u četvrtoj ligi.
     Postoje čak tri županijske nogometne lige, od kojih u dvjema snage odmjeravaju po četrnaest klubova, dok je treća podijeljena na dvije skupine i u njoj igraju po dvanaest klubova

     U Hrvatskom nogometnom savezu registrirano je oko 7 tisuća nogometaša iz Bjelovarsko-bilogorske županije, dok je 4 tisuće njih aktivno.  

 

PRIJAM_U_ŽUPANIJI

 

PRIJAM_U_ŽUPANIJI

 

PRIJAM_U_ŽUPANIJI

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a