• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Svibanj
3

Čestitka u povodu Svjetskog dana medijskih sloboda

Poštovani novinari, urednici i svi predstavnici naših medija,

u povodu Svjetskog dana medijskih sloboda, 3. svibnja, slobodan sam uputiti Vam čestitku, ali i zahvaliti Vam na konstruktivnoj i dobroj suradnji. Suradnji u kojoj nam je cilj zajednički, a to je dobrobit naših građana i razvoj zajednice u kojoj živimo i radimo.
Novinari i političari imaju svatko svoju ulogu u društvu, cilj nam je zajednički, a zajednička nam je i odgovornost prema našoj javnosti
Na nama, nositeljima županijske vlasti leži odgovornost očuvanja i ostvarenje ljudskih sloboda i zaštiti novinarskih prava, stoga nam je itekako stalo da ta suradnja, u interesu naših građana, bude što kvalitetnija.
S obzirom da demokracija počiva na jednoj od brižno čuvanih sloboda - slobode govora i tiska - slobodno, nezavisno i pluralističko novinarstvo interes je svake politike kojoj je cilj razvoj demokracije.
Bjelovarsko-bilogorska županija zagovornica je novinarskih prava, jer socijalno i radno nesiguran novinar nije slobodan novinar.
U ulogama novinara i političara zajedno smo odgovorni za javni govor, govor koji prije svega treba biti govor istine i tolerancije.
Iskreno se nadam da sve to u praksi i ostvarujemo.
 
 
                                                                                                   S poštovanjem,
                                      
                                                                                               župan Miroslav Čačija
                                                                                                   sa  suradnicima

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a