• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2021.
Svibanj
8

DALJNJA ULAGANJA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJA U RAZVOJ CIKLOTURIZMA

Nakon što je Bjelovarsko-bilogorska županija na Javni poziv Ministarstva turizma i sporta prijavila 4. fazu razvoja cikloturizma na području Bjelovarsko-bilogorske županije stigla je Odluka o dodjeli bespovratnih sredstava za navedeni projekt koji je danas predstavljen u Velikom Grđevcu.
Ulaganje u razvoj cikloturizma

Jedna od aktivnosti je izrada idejnog građevinskog projekta izgradnje cikloturističke rute u koridoru nekadašnje pruge Bjelovar-Garešnica s odvojcima za Banovu Jarugu i Grubišno Polje.

Na tako izgrađenu i uređenu stazu u dužini 76.3 km u budućnosti bi se vezala turistička i ugostiteljska ponuda, a navedena trasa bila bi jedna od okosnica razvoja turizma naše županije.

"Što se tiče ovog projekta mi smo na 3. od 5 stepenica do kraja realizacije samog projekta, odnosno trenutka kada bi stara pruga trebala biti puštena u funkciju. Nama sljedeće godine predstoji izrada glavnog projekta, dobivanje građevinske dozvole i tada bismo trebali imati spremnu cjelokupnu dokumentaciju za prijavu na EU projekte. Samim time podigli bismo kvalitetu usluge u našoj županiji, privukli bi nove turiste i time bismo povećali broj dolazaka i noćenja kao i samu potrošnju turista u našoj županiji", rekao je Mihael Anđal, voditelj stručnih poslova Turističke zajednice BBŽ i dodao kako je Bjelovarsko-bilogorska županija do sada napravila cjelokupnu infrastrukturu koja je potrebna biciklistima ili cikloturistima koji dolaze u našu županiju. Napravljene su staze, informativne table, servisne stanice za popravak bicikla, odmorišta, mobilna aplikacija, film, obučeni su vodiči za cikloturizam, a kategorizacijom bike&bed smještaja zaokružit će se cijela priča vezana za cikloturizam.

"Projekt je vrijedan 402 tisuće kuna, od kojih će Ministarstvo turizma i sporta izdvojiti 289 tisuća kuna dok će preostali iznos osigurati Bjelovarsko-bilogorska županija. Možemo reći da je u dosadašnje tri faze projekta razvoja cikloturizma Bjelovarsko-bilogorska županija uložila oko 1.5 milijuna kuna osiguravši vlastita i sredstva Ministarstva turizma", rekao je zamjenik župana Neven Alić.

Da je riječ o dobrom i značajnom projektu potvrdili su i sami biciklisti: "Ovaj projekt mi se jako sviđa jer ćemo dobiti stazu namijenjenu baš biciklistima. Riječ je o dugoj dionici tako da vjerujem da će svi koji vole biciklizam moći pronaći nešto za sebe", rekla je biciklistica Silvija Kolarić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Ulaganje u razvoj cikloturizma
Ulaganje u razvoj cikloturizma
Ulaganje u razvoj cikloturizma
Ulaganje u razvoj cikloturizma
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a