• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Svibanj
5

DAN GRADA DARUVARA

U Gradu Daruvaru obilježili su svoj Dan, a centralni događaj višednevnog obilježavanja Dana Grada bilo je održavanje svečane sjednice gradskog vijeća na kojoj je prisustvovao i župan Damir Bajs sa suradnicima.

Dan Grada Daruvara obilježava se 5. svibnja na rođendan grofa Antuna Jankovića. Prilika je to i za održavanje svečane sjednice gradskoga vijeća na kojoj su istaknuti svi važni gradski projekti, kao i planovi za budućnost. Gradonačelnik Rohlik tako je okupljene upoznao sa svim onim što radi gradska vlast, a kao najvažniji prioritet istaknuo je  stvaranje preduvjeta za otvaranje novih radnih mjesta. Nismo digli ruke od poslovne zone u Zrinskoj, bivši Dalit i Daruvarčanka. U kontaktu smo s bankama i stečajnim upraviteljem i lobiramo za tu zonu čak i izvan granica Republike Hrvatske. Riječ je o zoni od trideset hektara. U traženju rješenja očekujemo suradnju s ministarstvom poduzetništva i ministarstvom gospodarstva, istaknuo je na svečanoj sjednici gradonačelnik Rohlik.

Dobru suradnju Grad Daruvar svakako ima i s Bjelovarsko-bilogorskom županijom. Okupljenima u punoj Kino dvorani u Daruvaru na svečanoj sjednici obratio se i župan Damir Bajs čestitajući Dan Grada svim Daruvarčankama i Daruvarčanima. Suradnja je dobra u svim segmentima počevši od pripreme projekata, preko socijalnih programa, školstva, turizma, izgradnje komunalne infrastrukture, a ne nedostaje ni gospodarskih inicijativa. Posebno je župan Bajs istaknuo dobro poslovanje županijske ustanove Daruvarske toplice.  Ovog trenutka  ta ustanova, a temeljem aktivnosti koje smo poduzeli, sada više ostvaruje sredstava na slobodnom tržištu nego od strane HZZO-a. Jedini je to takav primjer u Hrvatskoj, istaknuo župan Bajs.

Svečana sjednica bila je prilika i za dodjelu javnih priznanja istaknutim pojedincima, udrugama i tvrtkama koje doprinose razvoju i promicanju Grada Daruvara.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a