• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Svibanj
5

DAN GRADA DARUVARA

U vijećnici Gradske uprave Daruvar obilježen je Dan Grada Daruvara – rođendan grofa Antuna Jankovića, na kojemu su se okupili bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima, Povjerenica Vlade RH za Grad Daruvar Snježana Hopp sa suradnicima, te predstavnici gradskih ustanova i udruga

Dan Grada Daruvara obilježava se 5. svibnja na rođendan grofa Antuna Jankovića, u čast njegovom osnivaču. Grof Antun Janković osnivač je Daruvara i najvažnija je osoba u njegovoj povijesti. Zaslužan je za njegov gospodarski procvat, ali i izgradnju njegovog zaštitnog znaka – Daruvarskih toplica.

„Na današnji dan moramo se prisjetiti i zahvaliti se svima koji su na bilo koji način učinili ovaj grad prepoznatljivim. Nesvakidašnje okolnosti u kojima se danas nalazimo nisu nas omele u namjeri da učinimo sve kako bi grad mogao normalno funkcionirati. Naime, u Gradu Daruvaru je na snazi privremeno financiranje i u takvoj situaciji, prvenstveno uz pomoć svojih suradnika, rukovodećih ljudi gradskih ustanova, te župana i Bjelovarsko-bilogorske županije, uspjeli smo održati razinu normalnog funkcioniranja samog Grada. Potrudili smo se održati kontinuitet održavanja daruvarskih manifestacija, jer znamo da je to bitno za naše građane, ali i turizam. Također, značajno smo smanjili obveze Grada što će novoizabranom predstavničkom tijelu i čelniku Grada olakšati početak mandata. Za kraj, reći ću da je Daruvar poznat po kulturnoj raznolikosti i po tome što je multietnička sredina. Neka nam to bude prednost i temelj za razvoj uspjeha.“, izjavila je Povjerenica Snježana Hopp te svima čestitala Dan Grada Daruvara.

„Dugo u našoj županiji nismo imali ovako neobičnu situaciju da je Grad na privremenom financiranju i da ima Povjerenika Vlade RH. Zahvalit ću se Povjerenici jer je izvrsno vodila Grad Daruvar i napravila sve što je bilo u njenoj moći. Smanjila je dugove Grada Daruvara i odgovornim stavom pomogla da se ovo vrijeme prebrodi. Županija je također napravila sve što je mogla, dali smo dopunska sredstva ustanovama i udrugama u Daruvaru. Također, bili smo pokrovitelji i suorganizatori niza manifestacija, jer ne bih htio da budu upitne manifestacije po kojima je Daruvar poznat. Daruvar je središte ovog dijela županije, centar našeg turizma, te multikulturalno i gospodarsko središte.“, rekao je župan Bajs.

Nakon prijema u gradskoj vijećnici, svi sudionici su se zaputili prema Spomeniku branitelja Daruvar, gdje su odali počast svim poginulim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a