• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Veljača
3

DAN OPĆINE HERCEGOVAC

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima prisustvovao je na obilježavanju Dana Općine Hercegovac u sklopu kojeg se održala i svečana sjednica Općinskog vijeća.

Svečana sjednica bila je prilika da se istakne sve ono što je učinjeno u posljednjih godinu dana, ali i prilika da se najave planovi za budućnost.

„Općina je prepoznatljiva po poljoprivredi, sportu, kulturi, drvoprerađivačkoj industriji, kao i po krumpiru i čipsu. Mi nemamo uveden prirez, a pri legalizaciji prepolovili smo komunalni doprinos za stambene objekte, a potpuno ih ukinuli za gospodarske i poljoprivredne objekte. Također, plaćamo prehranu za 15 učenika naše škole, a školi smo poklonili i edukativnog robota, dok smo područnoj školi poklonili nove klupe i stolove za stolni tenis. Isto tako, ponosni smo što imamo značajan udio OPG-a s mladim nositeljima zbog kojih kod nas nema neobrađenih polja. Baviti se poljoprivredom je iznimno teško, ali naši poljoprivrednici su ustrajni i marljivi, a mi im pomažemo lakše funkcionirati provedbom raznih projekata. Zbog svega toga Hercegovac je malo mjesto poželjno za život“, istaknuo je načelnik Boro Bašljan.

„Županija uvijek i svugdje treba surađivati s Općinom u probitku zaštite interesa našega kraja, ali zajednički je puno lakše napraviti to sve. Moram reći da smo naslijedili dvije stvari, to je pitanje vodovoda u Ladislavu gdje smo zatekli vodovod koji je izvan projekta, ne može dobiti građevinsku i upravnu dozvolu, a Hrvatske vode neće opet ući u isti takav projekt, tako da imamo dva vodovoda. Dali smo nalog da se to projektira, da se dobije građevinska dozvola za postojeći vodovod takav kakav je, kako bi se to riješilo. Što se tiče drugog velikog projekta, to je školsko-sportska dvorana. Rekao bih da je to iskaz interesa Županije koja želi jednake standarde u školstvu za ukupnost županije. Dvorana je sada gotova u roh bau sistemu i pred nama je završetak te dvorane. Ništa neću obećati, jer što se nas tiče završeno je Javno-privatno partnerstvo. Završili smo svoj dio posla za cijelo školstvo unutar županije. Reći ću da je Centar za investicije poslao taj program u Vladu Republike Hrvatske s pozitivnim mišljenjem. Sada očekujemo odgovor od Vlade hoće li se ući u JPP. Jedan smo od pet projekata koji su kao takvi proslijeđeni prema Vladi. Kad govorimo o živom tkivu Općine, drago mi je da škola, ipak ima prihode u suradnji tada s Franckom, sada s Adria Snackom. Pohvalio bih Općinu za još nekoliko stvari: Dani krumpira, te Pučki teatar. Rekao bih da je to manifestacija koja potvrđuje situaciju koja nije tako uobičajena, a to je da se tako veliki festival i tako značajna manifestacija uvodi u manju sredinu, gdje se okupljaju teatri iz inozemstva i iz Hrvatske.“, rekao je župan Damir Bajs.

Dan Općine Hercegovac bila je prilika da se uruče i javna priznanja zaslužnim pojedincima koji su radili i rade na razvoju i promociji svoje sredine.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a