• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Travanj
20

DAN OPĆINE NOVA RAČA

Općina Nova Rača obilježila je svoj dan, a centralni događaj obilježavanja bio je održavanje svečane sjednice Općinskog vijeća kojoj je prisustvovao i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima.

Povodom Dana Općine Nova Rača uz svečanu sjednicu Općinskog vijeća održana je i 9. Likovna kolonija – stvaranje na otvorenom, te 18. Smotra izvornog folklora Bjelovarsko-bilogorske županije. Sam Dan Općine Nova Rača započeo je Svetom misom u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije, a potom su položeni vijenci i zapaljene su svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima. Tradicija u Novoj Rači je i posveta konja i kočija, nakon čega je započela i svečana sjednica Općinskog vijeća. Bila je to prilika da se istaknu najvažniji općinski projekti poput izgradnje komunalne infrastrukture, obnove mjesnih domova u naseljima Dautan i Orovac, a Nova Rača je i u projektu širokopojasnog Interneta kojeg vodi Bjelovarsko-bilogorska županija, istaknuo je načelnik Darko Knežić.

Dan Nove Rače čestitao je Račankama i Račancima i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. Govorimo o jednoj povijesnoj Općini koja ima dugu tradiciju jednu od najdužih u cijelom našem kraju. To pokazuje i crkva Blažene Djevice Marije ovdje u Novoj Rači koja je naše bogatstvo i kulturna baština koja je pod zaštitom kao spomenik kulture. Nova Rača je uvijek bila i je poljoprivredni i stočarki kraj i nadam se među najboljima u Hrvatskoj. Međutim nažalost poljoprivreda više nije ono što je nekad bila. Uz poljoprivredu i nekadašnju tvrtku Fenor ljudi su vidjeli svoj život i opstojnost u ovom kraju. Nadam se da ćemo napraviti uvjete da tako bude i ubuduće. Što se tiče suradnje Županije i Općine ja se nadam da dobro surađuju i mi ćemo napraviti i neke pomake u skoro vrijeme. To se prvenstveno odnosi na rješavanje pitanja škole i energetske učinkovitosti i mi smo dali službeni zahtjev prema Fondu za energetsku učinkovitost za koji se nadam da će biti i odobren, istaknuo je župan Bajs u Novoj Rači.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a