• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Travanj
21

DAN OPĆINE NOVA RAČA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima pridružio se obilježavanju Dana Općine Nova Rača, koji je započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, te kod spomenika Stjepana Radića.

Uoči održavanja svečane sjednice u povodu Dana Općine Nova Rača, župan Damir Bajs sa suradnicima u pratnji načelnika Općine Nova Rača Darka Knežića i ravnatelja Osnovne škole Nova Rača Daria Jaušića otvorio je i novoobnovljeno igralište u sklopu tamošnje Osnovne škole. Naime, zahvaljujući partnerskom odnosu Bjelovarsko-bilogorske županije, Općine Nova Rača i Osnovne škole uređeno je vanjsko školsko igralište, prilazne staze i rasvjeta – projekt vrijedan 235 tisuća kuna. Projekt je to koji se idealno nadovezao na nedavno kompletnu energetski obnovljenu školsku zgradu.

Naime, zgrada Osnovne škole u Novoj Rači obnovljena je putem Europskog fonda za regionalni razvoj, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te same Bjelovarsko-bilogorske županije u iznosu od 750 tisuća kuna. Tako se sada slobodno može reći kako su ulaganja u Osnovnu školu u Novoj Rači u posljednjih godinu dana iznosila više od milijun kuna što je uvelike pridonijelo boljem standardu i boljim uvjetima za rad kako učenika, tako i profesora.

Nakon otvorenja igrališta, bjelovarsko-bilogorski župan pridružio se i svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Bila je to prilika da se istaknu najvažniji projekti Općine Nova Rača, a dio njih odnosi se i na partnerske projekte s Bjelovarsko-bilogorskom županijom. U suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom osim obnove škole i školskog igrališta, obnovljene su ambulante u Bulincu i u Novoj Rači kako bi se mještanima poboljšali uvjeti u ambulantama i njihov prvi doticaj s liječnicima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Također, lani je asfaltirana i prometnica u naselju Sasovac koja se nije obnavljala od njene izgradnje još sedamdesetih godina prošlog stoljeća. S asfaltiranjem u suradnji sa Županijskom upravom za ceste uskoro će u obnovu i dionica ceste Nova Rača – Slovinska Kovačica u vrijednosti gotovo 3 milijuna kuna. Na inicijativu župana Damira Bajsa krenulo se i u osmišljavanje projekta Marijanskog svetišta u Novoj Rači u suradnji s Bjelovarsko-križevačkom biskupijom, čulo se na svečanoj sjednici. Kao zahvalu za sve nabrojane projekte, bjelovarsko-bilogorskom županu dodijeljena je i zahvalnica Općine Nova Rača.

„Meni je bitno da sam ja kao župan bio ovdje često i da smo imali aktivnu suradnju s Općinom Nova Rača, te tako napravili niz projekata. Bjelovarsko-bilogorska županija kroz pitanje asfaltiranje cesta, uređenje škole, rješavanje naših ambulanti i mnogih drugih stvari uložila je skoro milijun eura na ovom području. Je li to dovoljno, ja vjerujem da nije, ali puno stvari je tek pred nama. Nadam se da će i naše Marijansko svetište zasjati u punom sjaju jer to je jedino svetište u našoj biskupiji i da će dovesti do toga da bude iznimno posjećeno mjesto. To je nešto što se treba i mora napraviti.“, rekao je župan Bajs te svima čestitao Dan Općine Nova Rača.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a